Som et led i lægesekretær Gitte Kunnerup Madsens uddannelse til forbedringsvejleder blev det i samarbejde med lederen i Psykiatriens Centrale Visitation besluttet at gøre en indsats for at opnå et større fremmøde hos den patientgruppe, som visiteres til samtale ved de privatpraktiserende psykiatere.

Lyt til patienterne
Klokken 08:00 om morgenen kan for nogle psykiatriske patienter være et uoverskueligt tidspunkt, mens andre gerne vil have overstået deres tid hos psykiateren først på dagen. Gitte har qua fokusset på at nedbringe antallet af afbud og udeblivelser ganske enkelt spurgt patienterne: ”Hvornår passer det dig bedst at komme til samtale?"

- Det var det mest naturlige at gøre. Jeg synes, der er noget sympatisk i at kontakte patienterne personligt og lade dem være medbestemmende. Det ville jeg da selv blive glad for, fortæller Gitte.

Positiv respons 
Flere af patienterne har været positivt overraskede over at blive spurgt til, hvornår de gerne vil have en tid hos psykiateren og havde egentlig bare forventet at få en indkaldelse i deres e-boks, fortæller Gitte. Efter hendes indsats og den personlige interaktion med patienterne er fremmødet steget fra 74 % til 87 % hos den gruppe, hvor tiden hos psykiateren er aftalt med patienten over telefonen.

- Jeg tror aldrig, man kommer helt udover udeblivelser i psykiatrien, men man kan minimere antallet. Det er dog tidskrævende med telefonisk kontakt, understreger Gitte.

- Gittes indsats har sparet Region Midtjylland penge – eller i hvert fald sørget for, at vi får mere for vores penge, fortæller Rene Buch Nielsen, der er ansvarlig for forbedringsvejlederuddannelsen. 

Læs mere om forbedringsarbejdet

Find metoderne for forbedringsarbejdet

René Buch Nielsen

René Buch Nielsen
Tlf. 2046 3242
Mail rennie@rm.dk