Morten D Terkildsen arbejder for fokus på organisationen i nyt forskningsråd.
Foto: Søren Sander

- Min ambition i forskningsrådet er at få forskningsbrillerne til at stille skarpt på psykiatrien som organisation. Måden, vi organiserer vores psykiatriske tilbud både lokalt og inden for det samlede sundhedsvæsen, har enorm betydning for den service, patienterne modtager, fortæller Morten Deleuran Terkildsen, der netop er blevet medlem af det nystiftede forskningsråd for psykiatrien.

Rådets formål er at skabe længere og bedre liv for flere personer med psykisk sygdom. Den stigende belastning og overdødelighed blandt patienter med psykisk sygdom understreger behovet for ny viden og forbedrede behandlingstilbud i sundhedsvæsenet. Morten Deleuran Terkildsen mener, at hans baggrund som antropolog inden for folkesundhed giver et særligt bidrag til forskningsrådet:

- Det er vigtigt fra min position at anerkende, at implementering ikke er noget, der ligger uden for forskningen, men noget vi aktivt forsker i og integrerer helt fra starten, når vi udvikler vores forskningsideer. Den diskussion er essentiel i et bredt forum, og rådet udgør et fremragende miljø til det formål.

Morten Deleuran Terkildsen har gennem årene arbejdet tæt sammen med Lisbeth Uhrskov Sørensen på at udvide forskningen inden for retspsykiatrien og ser frem til at anvende disse erfaringer til at støtte både klinisk og grundlæggende forskning.

- Forskningen i psykiatrien spænder fra grundlæggende forskning på regionens hospitaler til kliniknær forskning, der berører patienternes og personalets hverdag direkte. Det er afgørende, at der er sammenhæng på tværs og mellem de mange fremragende projekter, der allerede er i gang eller planlægges i fremtiden. Jeg tror, at forskningsrådet kan spille en aktiv rolle i at støtte den proces.

Mere om forskningsrådet og forskningsstrategien her