Personalet er venligt og imødekommende, behandlingen god og informationerne forståelige, viser patienternes svar i Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, LUP. Men hospitalerne i Region Midtjylland kan gøre oplevelsen bedre.

33.900 patienter har svaret på spørgsmålene i undersøgelsen.

- Vi har især et forbedringspotentiale med at inddrage patienter og pårørende i behandlingen og være opmærksomme på at give information om virkning og bivirkninger af ny medicin, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

På landsplan er Region Midtjylland den region, der har flest resultater over landsresultatet. Regionens fødende kvinder er godt tilfredse alt i alt. Fødeafdelingerne kan dog blive bedre til at forberede fødende på komplicerede fødselsforløb og til at rådgive om amning.

Omlægning til patienternes præmisser
Undersøgelsen er en stikprøve hvor patienter har fortalt om deres oplevelse som patient på afdelinger og hospitaler.

Projektleder på undersøgelsen i Region Midtjylland, Simone Witzel, forklarer at vurderinger og kommentarer fra patienterne bliver nærlæst. Afdelingerne bruger undersøgelsen som inspiration til, hvad de skal arbejde med.

- Behandling på patientens præmisser er et klart mål og paradigmeskiftet er i gang. Men vi er ikke i mål. Behandlingen er blevet bedre, mere effektiv og vi lever længere. Men patienter og pårørende er hovedpersonerne i behandlingen, derfor skal de også være med til at bestemme og tage ansvar for den, siger Bent Hansen.

Fakta

  • Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser, LUP, sammenfatter svar fra 165.164 patienter. Heraf 33.900 fra Region Midtjylland
  • Undersøgelsen laves for – planlagt indlagte patienter, akut indlagte patienter og planlagt ambulante patienter på landets hospitaler
  • LUP fødende undersøger tilfredsheden blandt fødende
  • LUP Psykiatri undersøger tilfredsheden blandt patienter og pårørende i psykiatrien
  • Den tilsvarende undersøgelse for Akutafdelinger og Akutklinikker, LUP Akutmodtagelse, blev offentliggjort 12. januar 2017

Flere oplysninger

Simone Witzel
Tlf. 4042 7144
Mail simwit@rm.dk