Morten D Terkildsen arbejder for fokus på organisationen i nyt forskningsråd.
Foto: Søren Sander

- Min ambition i forskningsrådet er at få forskningsbrillerne til at stille skarpt på psykiatrien som organisation. Måden vi organiserer vores psykiatriske tilbud på lokalt såvel som i et samlet sundhedsvæsen, har en kæmpe betydning for den ydelse patienterne får, fortæller Morten Deleuran Terkildsen, der netop er blevet medlem af det nystiftede forskningsråd for Psykiatrien.

Rådets formål er at skabe længere og bedre liv til flere med psykisk sygdom. Og stigende belastning og overdødelighed blandt patienter med psykisk sygdom viser, at der er et stort behov for ny viden og bedre behandlingstilbud i sundhedsvæsenet. Morten Deleuran Terkildsen mener, at han som antropolog med baggrund i folkesundhed har et særligt bidrag i forskningsrådet:

- Fra min position er vigtigt at anerkende at implementering ikke er noget udenfor forskningen, men noget vi også forsker i særskilt og tænker ind helt fra starten, når vi slår de første streger i forskningsideerne på tegnebordet. Den diskussion er vigtig i et bredt plenum, og rådet er et glimrende sted.

Morten Deleuran Therkildsen har i gennem en årrække har arbejdet tæt med Lisbeth Uhrskov Sørensen for at udbygge forskningen i Retspsykiatrien og ser frem til at bruge erfaringerne til at understøtte både klinisk forskning og grundforskning.

- Psykiatriens forskning spænder fra grundforskningen over regionens hospitaler og helt ind til den kliniknære forskning, som er tæt på patienterne og personalets konkrete dagligdag. Det er vigtigt, at er en sammenhæng over hele linjen og mellem de mange gode projekter, som allerede kører eller skal køre i fremtiden. Jeg tænker forskningsrådet kan spille en aktiv rolle i at understøtte den proces.

Mere om forskningsrådet og forskningsstrategien her