LUP Psykiatri - National undersøgelse af patient- og pårørendeoplevelser i psykiatrien
Vi identificerer og sammenligner forskelle i patienters oplevelser, følger udviklingen og leverer data til kvalitetsforbedringer for patienter og pårørende.
Hvad er LUP Psykiatri
LUP Psykiatri er den nationale undersøgelse af patient- og pårørendeoplevelser i psykiatrien. Den består af ni undersøgelser med spørgeskemaer og undersøgelseskoncepter., der er tilpasset de enkelte målgrupper og er fordelt på fem patientgrupper og fire pårørendegrupper:
- Voksne indlagte
- Voksne ambulante
- Børn og unge ambulante og deres forældre
- Børn og unge indlagte og deres forældre
- Voksne indlagte på specialiserede retspsykiatriske afsnit
- Pårørende til voksne indlagte og ambulante patienter (gennemføres hvert tredje år, næste gang i 2024)
Formål
- Identificer og sammenlign forskelle i patienters oplevelser inden for udvalgte temaer
- Følg udviklingen i patienternes oplevelser og vurderinger systematisk over tid
- Lever data til at arbejde med kvalitetsforbedringer, herunder målrettede oplysninger for de enkelte patient- og pårørendegrupper
Månedlige målinger for voksne patienter
Undersøgelsen for voksne patienter i LUP Psykiatri (undtaget indlagte i den specialiserede retspsykiatri) er månedlige digitale målinger. Hver måned bliver der udsendt spørgeskemaer til en stikprøve af voksne patienter med Digital Post.
Samtidig får regioner, hospitaler og afdelinger resultater på patienternes oplevelser hver måned i stedet for én gang årligt. Det giver løbende, tidstro data på den patientoplevede kvalitet til forbedringsarbejdet og ledelsesinformation.
De månedlige målinger understøtter arbejdet med at udvikle kvaliteten i det enkelte afsnit ved løbende at indsamle data, levere månedlige resultater og mulighed for lokale spørgsmål.
Fra oktober 2022 er LUP overgået til at være månedlige målinger for de voksne patienter i psykiatrien (undtaget indlagte i den specialiserede retspsykiatri). Hver måned udsendes der spørgeskemaer til en stikprøve af voksne patienter for samtlige afsnit, der falder inden for LUP Psykiatris inklusionskriterier, og afsnittene får hver måned tidstro data om patienternes oplevelser.
Her finder du plakat til undersøgelsen.
Her finder du animationsfilm om LUP Psykiatri.
Fra oktober 2022 er LUP overgået til at være månedlige målinger for voksne patienter i psykiatrien. Her finder du de nationale spørgsmål.
Fra oktober 2022 består LUP af månedlige målinger for de voksne patienter, hvor afsnit får data på patienternes oplevelser hver måned. Patienterne får ti nationale spørgsmål, og afdelinger-ne har mulighed for selv at vælge en række lokale spørgsmål.
Ud over de nationale nøglespørgsmål har afdelinger også mulighed for selv at vælge spørgsmål. Læs mere om de lokale spørgsmål ovenfor.
Mulighed for lokale spørgsmål
Patienterne i LUP Psykiatri får ti nationale spørgsmål, som er ens på tværs af regionerne. Regioner/hospitaler og afdelinger har mulighed for selv at vælge en række lokale spørgsmål, der fx måler på den del af patienternes oplevelser, de lokalt arbejder med at forbedre. De lokale spørgsmål bliver valgt fra et katalog over testede og godkendte spørgsmål.
Her finder du de ti nationale spørgsmål i LUP for de månedlige målinger.
Fra 2022 får voksne patienterne (undtaget specialiseret retspsykiatri) i LUP Psykiatri ti nationale nøglespørgsmål. De nationale nøglespørgsmål er ens på tværs af regionerne og dækker bl.a. patientinddragelse og tilfredshed med behandlingen.
Regioner/hospitaler og afdelinger har mulighed for at vælge lokale spørgsmål, der måler på det, de lokalt arbejder med at forbedre for patienterne.
Spørgsmålskatalog
Lokale spørgsmål vælges fra et katalog med en liste over testede og godkendte spørgsmål.
Ønsker til nye lokale spørgsmål
Er der et spørgsmål, som mangler i spørgsmålskataloget? Hvert år bliver der tilføjet op til ti nye spørgsmål. Afgiv dine ønsker her.
Er der et spørgsmål, som mangler i spørgsmålskataloget? Hvert år bliver der tilføjet op til ti nye spørgsmål. Kom med dine ønsker her.
Dine ønsker til nye lokale spørgsmål
Er der emner, der ikke bliver dækket godt nok i det eksisterende spørgsmålskatalog, kan du komme med ønsker til nye lokale spørgsmål, der skal med i spørgsmålskataloget for LUP. Hvert år vil der blive tilføjet op til ti nye spørgsmål.
Du finder det eksisterende spørgsmålskatalog her.
Afgiv ønsker via linket nedenfor
Du kan løbende komme med dine ønsker til nye lokale spørgsmål via et link her på vores hjemmeside Det er vigtigt, at du udfylder alle felterne i skemaet.
Afgiv dine ønsker til lokale spørgsmål her (åbner i nyt vindue)
Principper for udvælgelse af spørgsmål
Når Sekretariatet for LUP prioriterer mellem de indkomne ønsker til nye spørgsmål, vægter det højt, at:
- Spørgsmålene er relevante på tværs af landet og/eller relevante for alle patienter fra én given patientgruppe (fx voksne ambulante patienter på tværs af forskellige typer af ambulatorier/klinikker i psykiatrien).
- Spørgsmålene er ønsket af flere afdelinger eller dækker emnemæssige huller i det eksisterende spørgsmålskatalog.
Spørgsmålene formuleres og valideres af sekretariatet
Spørgsmålene formuleres af sekretariatet for LUP for at sikre, at
- de lever op til de metodiske krav, vi har til spørgsmålene.
- de er i tråd med de eksisterende LUP-spørgsmål.
Sekretariatet validerer spørgsmålene med patienter for at sikre, at spørgsmålene er forståelige og måler på det, der er hensigten.
Principper for formulering af spørgsmål
Når sekretariatet formulerer de nye spørgsmål, følger vi principperne:
- Begreber og sprogbrug skal være i tråd med øvrige LUP-spørgsmål og i særdeleshed med de nationale nøglespørgsmål, så spørgeskemaet fremstår som en helhed.
- Der anvendes en af de to svarskalaer, der i forvejen bruges i LUP (ja/nej og 5-punktsskala fra ”slet ikke” til ”i meget høj grad”).
- Der efterstræbes ens formuleringer på tværs af patienttyper og delundersøgelser, når det giver mening. Der skal dog tages højde for patienttypernes forskelligheder.
- Spørger kun til patientens egne oplevelser – ikke andres oplevelser (fx spørges den fødende kvinde ikke om partnerens oplevelser).
To gange om året tilføjes nye spørgsmål
Vi tilføjer nye spørgsmål til kataloget to gange om året. Fristerne for at indsende nye ønsker er hhv. fredag i uge 11 og uge 35. Fra uge 12 og uge 36 ser vi på de indkomne ønsker, prioriterer, formulerer og validerer nye spørgsmål, hvis der er kommet tilstrækkeligt med ønsker. I maj og november bliver de nye spørgsmål tilføjet spørgsmålskataloget.
Har du spørgsmål?
Har du spørgsmål til LUP, spørgsmålskataloget eller lokale spørgsmål, kan du kontakte DEFACTUM på defactum@rm.dk.
Årlig status
En gang årligt vil LUP identificere forskelle og udvikling i de voksnes patientoplevelser over tid; nationalt og på tværs af regioner.
Download strategi for Fremtidens LUP
Inspiration og vidensdeling
Lær af andre, der arbejder med LUP
Der bliver løbende indsamlet svar fra de psykiatriske patienter. Svarene omsættes til viden på forskellig vis og gør psykiatrien bedre. Her finder du forskellige eksempler på det.
I afsnittet Cases finder du eksempler på, hvordan du kan bruge LUP Psykiatri til at forbedre patienternes oplevelser.
LUP Psykiatri bliver også brugt i forskning, hvilket dokumenteres i artikler. Nogle af artiklerne bliver præsenteret i afsnittet Publikationer.
Der bliver også løbende arbejdet på at forbedre LUP Psykiatri-konceptet. Læs om det i afsnittet Analyser og målinger.
Lokalt LUP-spørgsmål bidrager til monitorering af indsats vedr. forebyggelse af selvmord
Pårørende er en vigtig ressource, når det kommer til forebyggelse af selvmord blandt psykisk syge patienter. I Region Midtjylland har man derfor arbejdet med bedre inddragelse af pårørende på tværs i psykiatrien og har i den forbindelse blandt andet brugt et lokalt LUP-spørgsmål til at måle på indsatsen blandt voksne ambulante og indlagte patienter.
Her kommer erfaringerne fra
Psykiatrien
Region Midtjylland
Kontaktperson
Specialkonsulent Stefanie Duedal / steanr@rm.dk
Sammenhæng mellem pårørendes oplevelse af inddragelse og patientens oplevelse af tilfredshed og bedring
At inddrage pårørende i psykiatrien kan have en positiv effekt på patienters sygdomsforløb, viser flere lodtrækningsforsøg. Det er dog uklart, om den positive sammenhæng kan overføres til daglig praksis på hospitalerne. På baggrund af omkring 1.000 svar fra patienter og pårørende i LUP Psykiatri finder DEFACTUMs tværsnitsundersøgelse en klar sammenhæng mellem høj grad af pårørendeinddragelse og patienternes oplevelse af høj grad af bedring og tilfredshed. Undersøgelsen viser også, at flere pårørende kun oplever mindre eller ingen inddragelse. Undersøgelsens resultater gælder for det udsnit af patienter og pårørende, der har svaret i LUP Psykiatri, og understøtter den samlede evidens for, at det kan gavne patientens forløb at inddrage de pårørende.
LUP Psykiatri pilot: udsendelse via digital post. En analyse af svartilbøjelighed og svaradfærd
Pilotundersøgelsen af månedlige målinger blandt voksne ambulante og indlagte patienter i LUP Psykiatri (LUP-pilot) blev gennemført i 2021 i forbindelse med, at undersøgelserne skiftede fra personlig udlevering til udsendelse med digital post. Formålet med analyserne er for det første at belyse, hvilken forskel overgangen gør for svarprocent og resultater og for det andet at belyse kvaliteten af svardata indsamlet med digital post.
Forskellen på digital post og personlig udlevering:
- Digital post giver umiddelbart en markant lavere svarprocent i forhold til personlig udlevering, men de to svarprocenter er ikke sammenlignelige, fordi de er udregnet på forskelligt grundlag
- Digital post giver en lavere tilfredshed i forhold til personlig udlevering
Om svardata
- Diagnose, køn og alder har en systematisk effekt på tilfredsheden og svarprocenten
- Eksperimentelle forsøg viste, at svarprocenten kan hæves ved;
- Flere påmindelser
- Kortere skema, når der sendes en påmindelse
- Længere periode, inden patienten inviteres til en ny undersøgelse
Del jeres erfaringer
Vil I fortælle andre om jeres gode erfaringer med at arbejde med LUP-resultaterne? Så giv os besked på simwit@rm.dk.
Inspiration og vidensdeling på det somatiske område
Indenfor det somatiske område bliver LUP-undersøgelserne også brugt til at forbedre patienternes oplevelser; det kan der læses mere om her.
Årlige målinger for B&U og den specialiserede retspsykiatri
Undersøgelserne for børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri bliver fortsat gennemført en gang om året, hvor personalet står for at udlevere spørgeskemaet. Her finder du materialet til børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri, mens materialet for de månedlige målinger findes under "Månedlige målinger for voksne patienter".
Powerpoint for alle undersøgelserne
Powerpoint opdelt på undersøgelserne:
- Powerpoint for ambulante patienter, Børne- og Ungdomspsykiatrien
- Powerpoint for indlagte patienter, Børne- og Ungdomspsykiatrien
- Powerpoint for specialiseret retspsykiatri
Pjece: Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Koncept for LUP Psykiatri, årlig undersøgelse
Guide til online besvarelse af spørgeskema
Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte den regionale koordinator (se nedenfor) eller DEFACTUM (se kontaktoplysninger i bunden af siden).
Region Hovedstaden, Amanda Marie Agerbo Siebner, tlf. 2332 5231
Region Midtjylland, Stefanie Duedal, tlf. 2180 1538
Region Nordjylland, Julie Buck Nedergaard, tlf. 2136 7495
Region Sjælland, Lotte Risak Asp, 5467 2442
Region Syddanmark, Kirsten Kallestrup, tlf. 2025 4058
Nedenfor kan du klikke dig ind på de forskellige undersøgelser, hvorfra du kan printe eksemplarer af spørgeskemaer, registreringsark og følgebreve.
Eksemplarerne kan benyttes af personalet, hvis f.eks. patienten har behov for at tale med personalet om indholdet i spørgeskemaet. Hvis det er et klart ønske fra patienten, må personalet gerne besvare eventuelle forståelsesspørgsmål. I sådanne tilfælde kan det være godt, at personalet har sit eget eksemplar af spørgeskemaet, så de kan sætte sig lidt på afstand af patienten, da patienten bør have mulighed for at sætte sine kryds, uden at personalet kan se, hvor krydsene bliver sat.
Eksemplarerne må IKKE benyttes til udlevering til patienter eller forældre, da det kun er spørgeskemaer med gyldige id-numre, som bliver medtaget i afrapporteringen.
Bemærk at spørgeskemaerne til hver undersøgelse er ens på tværs af regionerne, da der ikke indgår regionale spørgsmål i 2024.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Følgebrev til forældre - ambulatorier, B&U (forældre)
Forældrespørgeskema - ambulatorier, B&U (forældre)
Ambulatorier, børn/unge
Registreringsark - ambulatorier, B&U
Følgebrev - ambulatorier, B&U
Patientspørgeskema - ambulatorier, B&U
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Følgebrev - indlagte, B&U (forældre)
Forældrespørgeskema - indlagte, B&U (forældre)
Indlagte, børn/unge
Registreringsark - indlagte, B&U
Følgebrev - indlagte, B&U
Patientspørgeskema - indlagte, B&U
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Registreringsark - specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Følgebrev - specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Patientspørgeskema - specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Efter implementeringen af den månedlige digitale dataindsamling for de voksne patienter, undersøges muligheden for at benytte månedlige målinger for ambulante og indlagte børn og unge.
LUP-resultater - den årlige status
Mere end 12.000 patienter og pårørende i den regionale psykiatri har deltaget i den årlige status for LUP 2023. De har givet en tilbagemelding på deres oplevelser i forbindelse med et besøg eller indlæggelse i 2023. Den årlige status for LUP 2023 omhandler fem patientgrupper og to pårørendegrupper.
Danske Regioners nyhed om LUP Psykiatri 2023
DEFACTUMs nyhed om LUP Psykiatri 2023
Herunder finder du resultaterne for LUP 2023 på landsplan samt resultater for de enkelte regioner(/hospitaler), afdelinger og afsnit.
Hospitalsafdelinger får viden om, hvor indsatsen kan forbedres
Målingerne foretages i den regionale psykiatri, og de lokale resultater af patienternes oplevelser sendes til hver enkelt afdeling. De har dernæst mulighed for at handle på de områder, som har forbedringspotentiale.
Rapporttyper
- National one-pager og supplerende materiale
- Regionale rapporter
- Afdelingsrapporter
- Afsnitsrapporter
- Kommentarrapporter på afsnitsniveau
Der udarbejdes rapporter på regions-, afdelings- og afsnitsniveau inden for B&U og indlagte i den specialiserede retspsykiatri. For de voksne patienter udarbejdes der regionsrapporter, men alle resultater for de månedlige målinger rapporteres i regionernes afrapporteringssystemer ned på afsnitsniveau.
National undersøgelse af patient- og pårørendeoplevelser i psykiatrien 2023
Den nationale afrapportering består af en one-pager for henholdsvis børn og unge patienter samt specialiserede retspsykiatri, voksne patienter, og pårørende, fakta om svarpersoner, oversigtsfigurer samt regionale forskelle (benchmark).
One-pageren beskriver de nationale tendenser, forskelle mellem regionerne og hvilke forhold patienter og pårørende er mest og mindst tilfredse med.
National undersøgelse af patientoplevelser i retspsykiatrien 2023
For den specialiserede retspsykiatri er der en rapport med nationale resultater.
Regionale forskelle
Her finder du opgørelser af regionernes placering over, under eller på landsgennemsnittet (benchmark-materiale).
Fakta om svarpersoner 2023
For hver af de syv patient- og pårørendegrupper er der en oversigtstabel med fakta om svarpersonerne på landsplan.
Oversigtsfigurer med svarfordeling og gennemsnit
For hver af de syv patient- og pårørendegrupper er der en oversigtsfigur med resultater på landsplan, som viser svarfordeling, gennemsnit og udviklingen over tid på de stillede spørgsmål.
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U, forældre
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Sjælland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U, forældre
Ambulatorier, børn/unge
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U
Region Sjælland - ambulatorier, B&U
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U
Ambulatorier, voksne
Region Hovedstaden - ambulatorier, voksne
Region Midtjylland - ambulatorier, voksne
Region Nordjylland - ambulatorier, voksne
Region Sjælland - ambulatorier, voksne
Region Syddanmark - ambulatorier, voksne
Indlagte, voksne
Region Hovedstaden - indlagte, voksne
Region Midtjylland - indlagte, voksne
Region Nordjylland - indlagte, voksne
Region Sjælland - indlagte, voksne
Region Syddanmark - indlagte, voksne
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - indlagte, B&U, forældre
Region Midtjylland - indlagte, B&U, forældre
Region Sjælland - indlagte, B&U, forældre
Region Syddanmark - indlagte, B&U, forældre
Indlagte, børn/unge
Region Hovedstaden - indlagte, B&U
Region Midtjylland - indlagte, B&U
Region Sjælland - indlagte, B&U
Region Syddanmark - indlagte, B&U
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Region Hovedstaden - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Hovedstaden - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Nordjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Sjælland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Syddanmark - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de fem patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 Specialamb. Spiseforstyrrelser
- B193 amb. for Større børn
- B291 amb for Småbørn
- B294 amb. Børn
- B295 amb. Unge
- B377 ambulatorium Bornholm
- B299 amb. for Større børn og unge
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 specialamb. Spiseforstyrrelser
- B193 ambulatorium for større børn
- B294 amb. for Børn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- Opus Young
- B299 amb. for større børn og unge
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
PC Sct. Hans afd. R: Spec. Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de fem patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Skolebørn Ambulant
- Klinik for småbørn Skejby og Gødstrup
- Klinik for Spiseforstyrrelser, Børn/Unge Skejby og Gødstrup
- Ungdomspsykiatisk Ambulatorium
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Skolebørn Ambulant
- Klinik for Småbørn Skejby og Gødstrup
- Klinik for Spiseforstyrrelser, Børn/Unge Skejby og Gødstrup
- Ungdomspsykiatisk Ambulatorium
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Sengeafsnit 3 for Spiseforstyr. Børn og Unge
- Sengeafsnit 1 og 5 for Skolebørn
- Sengeafsnit 2 og 4 for Unge
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Retspsykiatrisk Afdeling AUH Psykiatrien, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de tre patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, børn/unge
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de fem patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Roskilde
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr. Klinik
- Psyk. OPUS Ungdomspsykiatri
- Psyk. Bakkehuset
Ambulatorier, børn/unge
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Roskilde
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr., Klinik
- Psyk. OPUS Ungdomspsykiatri
- Psyk. Bakkehuset
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Indlagte, børn/unge
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Afdeling for Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de fem patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektivt team, BU Esbjerg
- Psykoseteam, BU Esbjerg
- Neuroteam, BU Esbjerg
- Affektivt team, BU Vejle
- Neuroteam, BU Vejle
- Spiseforstyrrelsesteamet BU
- Affektivt team, BU Aabenraa
- Neuroteam, BU Aabenraa
- Børnepsykiatrisk Dagambulant Afsnit
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektivt team BU Esbjerg
- Psykoseteam BU Esbjerg
- Neuroteam BU Esbjerg
- Affektivt team Vejle
- Neuroteam BU Vejle
- Spiseforstyrrelsesteamet BU
- Affektivt team BU Aabenraa
- Neuroteam BU Aabenraa
- Børnepsykiatrisk Dagambulant Afsnit
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt team, BUP Odense
- OPUS team, BUP Odense
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Syddanmark, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Rsykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
National undersøgelse af patient- og pårørendeoplevelser i psykiatrien 2022
Den nationale afrapportering består af en one-pager for henholdsvis børn og unge patienter samt specialiserede retspsykiatri, voksne patienter, og pårørende, fakta om svarpersoner, oversigtsfigurer samt regionale forskelle (benchmark).
One-pageren beskriver de nationale tendenser, forskelle mellem regionerne og hvilke forhold patienter og pårørende er mest og mindst tilfredse med.
National undersøgelse af patientoplevelser i retspsykiatrien 2022
For den specialiserede retspsykiatri er der en rapport med nationale resultater.
Regionale forskelle
Her finder du opgørelser af regionernes placering over, under eller på landsgennemsnittet (benchmark-materiale).
Fakta om svarpersoner 2022
For hver af de syv patient- og pårørendegrupper er der en oversigtstabel med fakta om svarpersonerne på landsplan.
Oversigtsfigurer med svarfordeling og gennemsnit
For hver af de syv patient- og pårørendegrupper er der en oversigtsfigur med resultater på landsplan, som viser svarfordeling, gennemsnit og udviklingen over tid på de stillede spørgsmål.
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U, forældre
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Sjælland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U, forældre
Ambulatorier, børn/unge
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U
Region Sjælland - ambulatorier, B&U
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U
Ambulatorier, voksne
Region Hovedstaden - ambulatorier, voksne
Region Midtjylland - ambulatorier, voksne
Region Nordjylland - ambulatorier, voksne
Region Sjælland - ambulatorier, voksne
Region Syddanmark - ambulatorier, voksne
Indlagte, voksne
Region Hovedstaden - indlagte, voksne
Region Midtjylland - indlagte, voksne
Region Nordjylland - indlagte, voksne
Region Sjælland - indlagte, voksne
Region Syddanmark - indlagte, voksne
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - indlagte, B&U, forældre
Region Midtjylland - indlagte, B&U, forældre
Region Sjælland - indlagte, B&U, forældre
Region Syddanmark - indlagte, B&U, forældre
Indlagte, børn/unge
Region Hovedstaden - indlagte, B&U
Region Midtjylland - indlagte, B&U
Region Sjælland - indlagte, B&U
Region Syddanmark - indlagte, B&U
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Region Hovedstaden - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Midtjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Nordjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Sjælland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Syddanmark - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 Specialamb. Spiseforstyrrelser
- B192 amb. for Småbørn
- B290 amb. Spæd- og småbørn
- B195 amb. Unge
- B291 amb for Småbørn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- B395 amb. Unge
- B391 ambulatorium for Småbørn
- B393 ambulatorium for Større børn
- Familieterapeutisk team
- B299 amb. for Større børn og unge
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 specialamb. Spiseforstyrrelser
- B192 amb. for småbørn
- B195 amb. Unge
- B290 amb. Spæd- og småbørn
- B294 amb. for Børn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- B395 amb. Unge
- B391 ambulatorium for småbørn
- B393 ambulatorium for større børn
- Familieterapeutisk team
- B299 amb. for større børn og unge
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
PC Sct. Hans afd. R: Spec. Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Skolebørn Ambulant
- Klinik for småbørn Skejby og Gødstrup
- Klinik for Spiseforstyrrelser, Børn/Unge Skejby og Gødstrup
- Ungdomspsykiatisk Ambulatorium
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Skolebørn Ambulant
- Klinik for Småbørn Skejby og Gødstrup
- Klinik for Spiseforstyrrelser, Børn/Unge Skejby og Gødstrup
- Ungdomspsykiatisk Ambulatorium
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Retspsykiatrisk afdeling AUH Psykiatrien, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, børn/unge
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Roskilde
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr. Klinik
- Psyk. OPUS Ungdomspsykiatri
- Psyk. Bakkehuset
Ambulatorier, børn/unge
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Roskilde
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr., Klinik
- Psyk OPUS Ungdomspsykiatri
- Psyk. Bakkehuset
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Afdeling for Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektiv matrix, team Esbjerg
- Psykose matrix, team Esbjerg
- Neuro matrix, team Esbjerg
- Affektiv matrix, team Vejle
- Neuro matrix, team Vejle
- Spiseforstyrrelsesmatrix BUP Sydjylland
- Affektiv matrix, team Aabenraa
- Neuro matrix, team Aabenraa
- Børnepsykiatrisk Dagambulant Afsnit
Børne- og ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
- Team Spiseforstyrrelser, BUP Odense
- OPUS Team, BUP Odense
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektiv matrix, team Esbjerg
- Psykose matrix, team Esbjerg
- Neuro matrix, team Esbjerg
- Affektiv matrix, team Vejle
- Neuro matrix, team Vejle
- Spiseforstyrrelsesmatrix BUP Sydjylland
- Affektiv matrix, team Aabenraa
- Neuro matrix, team Aabenraa
- Børnepsykiatrisk Dagambulant Afsnit
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
- Spiseforstyrrelsesteam, BUP Odense
- OPUS team, BUP Odense
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
National undersøgelse af patient- og pårørendeoplevelser i psykiatrien 2021
Den nationale afrapportering består af en one-pager for henholdsvis patienter og pårørende, fakta om svarpersoner, oversigtsfigurer samt regionale forskelle (benchmark).
One-pageren beskriver de nationale tendenser, forskelle mellem regionerne og hvilke forhold patienter og pårørende er mest og mindst tilfredse med.
National undersøgelse af patientoplevelser i retspsykiatrien 2021
For den specialiserede retspsykiatri er der en rapport med nationale resultater.
Regionale forskelle
Her finder du opgørelser af regionernes placering over, under eller på landsgennemsnittet (benchmark-materiale).
Fakta om svarpersoner 2021
For hver af de ni patient- og pårørendegrupper er der en oversigtstabel med fakta om svarpersonerne på landsplan.
Oversigtsfigurer med svarfordeling og gennemsnit
For hver af de ni patient- og pårørendegrupper er der en oversigtsfigur med resultater på landsplan, som viser svarfordeling, gennemsnit og udviklingen over tid på de stillede spørgsmål.
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de ni patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U, forældre
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Sjælland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U, forældre
Ambulatorier, børn/unge
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U
Region Sjælland - ambulatorier, B&U
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Region Hovedstaden - ambulatorier, voksne, pårørende
Region Midtjylland - ambulatorier, voksne, pårørende
Region Nordjylland - ambulatorier, voksne, pårørende
Region Sjælland - ambulatorier, voksne, pårørende
Region Syddanmark - ambulatorier, voksne, pårørende
Ambulatorier, voksne
Region Hovedstaden - ambulatorier, voksne
Region Midtjylland - ambulatorier, voksne
Region Nordjylland - ambulatorier, voksne
Region Sjælland - ambulatorier, voksne
Region Syddanmark - ambulatorier, voksne
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Region Hovedstaden - indlagte, voksne, pårørende
Region Midtjylland - indlagte, voksne, pårørende
Region Nordjylland - indlagte, voksne, pårørende
Region Sjælland - indlagte, voksne, pårørende
Region Syddanmark - indlagte, voksne, pårørende
Indlagte, voksne
Region Hovedstaden - indlagte, voksne
Region Midtjylland - indlagte, voksne
Region Nordjylland - indlagte, voksne
Region Sjælland - indlagte, voksne
Region Syddanmark - indlagte, voksne
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - indlagte, B&U, forældre
Region Midtjylland - indlagte, B&U, forældre
Region Sjælland - indlagte, B&U, forældre
Region Syddanmark - indlagte, B&U, forældre
Indlagte, børn/unge
Region Hovedstaden - indlagte, B&U
Region Midtjylland - indlagte, B&U
Region Sjælland - indlagte, B&U
Region Syddanmark - indlagte, B&U
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Region Hovedstaden - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Midtjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Nordjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Sjælland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Syddanmark - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de ni patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 specialamb. Spiseforstyrrelser
- B192 amb. for småbørn
- B290 amb. Spæd- og småbørn
- B291 amb for Småbørn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- B395 amb. Unge
- B393 ambulatorium for større børn
- Familieterapeutisk team
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 specialamb. Spiseforstyrrelser
- B192 amb. for småbørn
- B195 amb. Unge
- B290 amb. Spæd- og småbørn
- B291 amb. for småbørn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- B395 amb. Unge
- B393 ambulatorium for større børn
- Familieterapeutisk team
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
- ADHD Ambulatorium Glostrup
- Psykiatrisk Ambulatorium Ishøj
- Psykoterapeutisk Ambulatorium
- OPUS Team Valby
- OPUS Team Hvidovre
PC København, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, voksne
Afsnitsrapport:
- Gerontopsykiatrisk udeteam
- Kompetencecenter for selvmordsforebyg.
- OPUS
- Psykoterapeutisk afsnit
- Botilbudsteam
- F-ACT team 1
- F-ACT team 2
- F-ACT team 3
- F-ACT team 5
- F-ACT team 6
Afsnitsrapport:
- Dagafsnit for spiseforstyrrelser
- OPUS-Team Ballerup
- Psykiatrisk ambulatorium Ballerup
- Psykiatrisk ambulatorium Gladsaxe
- Psykoterapeutisk Ambulatorium, PCB
- Ældrepsykiatrisk Team PCB
- Amb. for Spiseforstyrrelser PCB
- Kompetencecenter Transkulturel Psyk
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
- ADHD Ambulatorium, Glostrup
- Ældrepsykiatrisk team
- Psykiatrisk ambulatorium Glostrup
- Psykiatrisk ambulatorium Ishøj
- OPUS team Glostrup
- Psykoterapeutisk ambulatorium
- Psykiatrisk ambulatorium, Gammel Kongevej
- OPUS team Valby
- OPUS team Hvidovre
PC København, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- PCK Akut Psykiatrisk Hjælp
- PCK, C241, Psyk. amb. Frederiksberg
- PCK, COPUS, OPUS, FRH
- PCK, CFF4, Psykoterapeutisk klinik, FRH
- PCK, FACT-team Bispebjerg/Brønshøj
- PCK, C6132, Komp. c. for aff Lidelser, RH
- PCK, FACT-team Nørrebro
- PCK, Psykiatrisk ambulatorium (Østerbro)
- PCK, OPUS Nørrebro
- PCK, OPUS Østerbro
- PCK, C15AC, Psykoterapeutisk klinik
- PCK, C7411C, Sexologisk klinik, RH
- PCK, C13U, udgående ældreteam
PC Nordsjælland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psykoterapeutisk Ambulatorium
- Psykiatrisk ambulatorium Frederikssund
- Psykiatrisk ambulatorium Helsingør
- Psykiatrisk ambulatorium Hillerød
- OPUS-Team Hillerød
- Botilbudsteamet Helsingør
PC Sct. Hans Afdeling R, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
PC Stolpegård, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Amb for Angst og tvangslidelser
- Amb for Personlighedsforstyrrelser
- Amb for psykoterapeutisk udvikling
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
PC København, afdelingsrapport
PC Nordsjælland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, voksne
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
- Afsnit 804, PC Glostrup
- Afsnit 809, PC Glostrup
- Afsnit 168, PC Glostrup
- Afsnit 170, PC Glostrup
- Afsnit 172, PC Glostrup
- Afsnit 176, PC Glostrup
- Afsnit 182, PC Glostrup
PC København, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- C193 - Åbent afsnit
- C51.0 - Akutmodtagelsen, BBH
- C52.0 - Akut Modtageafsnit Lukket, BBH
- C6221 - Åbent afsnit, RH
- C121 - Åbent affektivt afsnit, FRH
- C270V - Intensivt Afsnit, FRH
- C100 - Åbent Psykoseafsnit, FRH
PC Nordsjælland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Akutmodt. Intensivt 2121
- Akutmodt. Åbent 2122
- Døgnafsnit 2221
- Døgnafsnit 2421
- Døgnafsnit 2711
- Døgnafsnit 2712
- Døgnafsnit 2713
- Intensivt Afsnit 2320
- Ældrepsyk døgnafsnit 2222
PC Sct. Hans Afd. M: Spec. Dobbeltdiagn., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
PC Sct. Hans afd. R: Spec. Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de ni patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Skolebørn Ambulant
- Klinik for småbørn Skejby og Herning
- Klinik for Spiseforstyrrelser, Børn/Unge
- Ungdomspsykiatisk Ambulatorium
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Skolebørn Ambulant
- Klinik for Småbørn Skejby og Herning
- Klinik for Spiseforstyrrelser, Børn/Unge
- Ungdomspsykiatisk Ambulatorium
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Afdeling for Depression og Angst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
AUHP Afdeling for Psykoser, afdelingsrapport
Børne-og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Horsens, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Klinik for Intensiv Amb. behandling
- Team for ADHD
- Team for Affektive Lidelser
- Team for Ældrepsykiatri
- Team for OCD og angstlidelser
- Team for Psykotiske lidelser
- Psykiatriens Hus
Regionspsykiatrien Randers, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Vest, Klinik for Affektive lidelser
- Vest, Klinik for Ældrepsykiatri
- Vest, Klinik for ADHD
- Vest, Mobilteamet
- Vest, Klinik for Psykotiskelidelser
- Vest, Klinik for Retspsykiatri
Ambulatorier, voksne
Afdeling for Depression og Angst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Klinik for Depression
- Klinik for Personlighedsforstyrrelser
- Klin. f. PTSD og Angst, enh. f. OCD/Angst
- Klin. f. PTSD og Angst, enh. PTSD/Transkult
- Psykiatriens Hus i Aarhus
- Klinik for Bipolar Sygdom
AUH Afdeling for Psykoser, afdelingsrapport
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Horsens, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Team for ADHD, Horsens
- Team for angst, Horsens
- Team for mani og depression, Horsensf
- Team for pers.forstyrrelser, Horsens
- Team for psykoser, Horsens
- Team for Retspsykiatri Horsens
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Klinik for intensiv amb. behandling
- Klinik for retspsykiatri
- Team for ADHD
- Team for affektive lidelser
- Team for ældrepsykiatri
- Team for OCD og Angstlidelser
- Team for psykotiske lidelser
- Psykiatriens Hus
Regionspsykiatrien Randers, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Vest, Klinik for Affektive lidelser
- Vest, Klinik for Ældrepsykiatri
- Vest, Klinik for ADHD
- Vest, Klinik for Rusmiddelpsykiatri
- Vest, Akut Ambulant Team
- Vest, Mobilteamet
- Vest, Klinik for Psykotiske lidelser
- Vest, Klinik for Retspsykiatri
Retspsykiatrisk afdeling AUH Psykiatrien, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
AUHP, Afdeling for Depression og Angst
AUH Skejby, Afdeling for Psykoser
Indlagte, voksne
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Randers, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Horsens, afdelingsrapport
AUHP, Afdeling for Depression og Angst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
AUH Skejby, Afdeling for Psykoser, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapportBU_INDLAGT21_PT_afdelingsrapport_brne-ogungdomspsykiatriskafdeling.pdf
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de ni patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, børn/unge
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Klinik Psykiatri Nord, afdelingsrapport
Afsnitsrsapport:
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Amb. for Angst og Tvang, ADHD
- Ambulatorium for Psykoser
- Amb for Unge med Skizofreni-OPUS
- Enhed for Depression
- Enhed for Bipolar lidelse
Ambulatorier, voksne
Klinik Psykiatri Nord, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Amb. for Angst & Personlighedspsykiatri
- Ambulatorium for Ældrepsykiatri
- Psykiatrisk Amb., Frederikshavn
- Psykiatrisk Ambulatorium, Thy-Mors
- Psykoseteam Brønderslev-Jammerbugt
- Amb. Midtvendsyssel Hjørring Psykose
- Amb. Midtvendsyssel Affektiv
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
- Enhed for Selvmordsforebyggelse
- Amb. for Angst og Tvang, ADHD
- Ambulatorium for Personlighedspsykiatri
- Ambulatorium for Psykoser
- Amb. for Unge med Skizofreni - OPUS
- Retspsykiatrisk Ambulatorium
- Enhed for Spiseforstyrrelser
- Enhed for Depression
- Enhed for Bipolar Lidelse
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Afsnitsrapport:
Indlagte, voksne
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Klinik Psykiatri Nord, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de ni patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr. Klinik
- Psyk. OPUS Ungdomspsykiatri
Ambulatorier, børn/unge
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr., Klinik
- Psyk. Klinik for psyk. og selvm.
- Psyk OPUS Ungdomspsykiatri
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
OPUS-patienter, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Øst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, voksne
Afdeling for Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
OPUS-patienter, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Øst, afdelingsrapport
- DP KGE
- DP Roskilde
- Psykiatrisk Klinik KGE
- Psykiatrisk Klinik Roskilde
- DP For Ældre Roskilde
- Klinik for Selvmordsforebyggelse
Psykiatrien Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- DP Maribo
- DP Nykøbing F
- DP Næstved
- DP Vordingborg
- Psykiatrisk Klinik, Næstved
- DP For ældre, Vordingborg
Psykiatrien Vest, afdelingsrapport
- DP Holbæk
- DP Kalundborg
- DP Nykøbing Sj.
- DP Ringsted og Sorø
- DP Slagelse
- Psykiatrisk Klinik Holbæk
- Psykiatrisk Klinik Slagelse
- KTF
- Fusionsklinikken
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Psykiatrien Øst, afdelingsrapport
Indlagte, voksne
Psykiatrien Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Øst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Indlagte, børn/unge
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Afdeling for Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de ni patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektiv matrix, team Esbjerg
- Psykose matrix, team Esbjerg
- Neuro matrix, team Esbjerg
- Affektiv matrix, team Vejle
- Neuro matrix, team Vejle
- Spiseforstyrrelsesmatrix BUP Sydjylland
- Affektiv matrix, team Aabenraa
- Neuro matrix, team Aabenraa
- Børnepsykiatrisk Dagambulant Afsnit
Børne- og ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
- Team Spiseforstyrrelser, BUP Odense
- OPUS Team, BUP Odense
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektiv matrix, team Esbjerg
- Psykose matrix, team Esbjerg
- Neuro matrix, team Esbjerg
- Affektiv matrix, team Vejle
- Neuro matrix, team Vejle
- Spiseforstyrrelsesmatrix BUP Sydjylland
- Affektiv matrix, team Aabenraa
- Neuro matrix, team Aabenraa
- Børnepsykiatrisk Dagambulant Afsnit
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
- Spiseforstyrrelsesteam, BUP Odense
- OPUS team, BUP Odense
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Afd. Traume og Torturoverlevere, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Geronto/Neuro Klinik, Esbjerg
- Lokalpsykiatri Brørup
- Lokalpsykiatrien Esbjerg Almen
- Lokalpsykiatrien Regionsfunktion
- Lokalpsykiatri Varde
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Svendborg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk. Afd Vejle, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Aabenraa, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Ældrepsykiatrisk Ambulatorium
- Lokalpsykiatri Haderslev
- Lokalpsykiatri Tønder
- Lokalpsykiatri Aabenraa
- OPUS Aabenraa
Ambulatorier, voksne
Afd. Traume og Torturoverlevere, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Geronto/Neuro Klinik, Esbjerg
- Lokalpsykiatri Brørup
- Lokalpsykiatrien Esbjerg Almen
- Lokalpsykiatrien Regionsfunktion
- Lokalpsykiatri Varde
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektivt Team, Odense
- Almenpsykiatrisk Team, Odense
- Geronto Team, Odense
- Mobilteam, Odense
- Opsøgende Psykoseteam, Odense
- Psykoterapeutisk team, Odense
- Team for selvmordsforebyggelse
- OPUS, Odense
Psykiatrisk Afd. Svendborg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Vejle, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Aabenraa, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Ældrepsykiatrisk Ambulatorium
- Lokalpsykiatri Haderslev
- Lokalpsykiatri Sønderborg
- Lokalpsykiatri Tønder
- Lokalpsykiatri Aabenraa
- OPUS, Aabenraa
- Klinik for Selvmordsforebyggelse
Indlagte, voksne
Psykiatrisk Afd. Aabenraa, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Svendborg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Vejle, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Odense, afdelingsrapport
Psykiatrisk Afd. Svendborg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Vejle, afdelingsrapport
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
National undersøgelse af patient- og forældreoplevelser i psykiatrien 2020
Den nationale afrapportering består af en one-pager for henholdsvis patienter og pårørende, fakta om svarpersoner, oversigtsfigurer samt regionale forskelle (benchmark).
One-pageren beskriver de nationale tendenser, forskelle mellem regionerne og hvilke forhold patienter og pårørende er mest og mindst tilfredse med.
National undersøgelse af patientoplevelser i retspsykiatrien 2020
For den specialiserede retspsykiatri er der en rapport med nationale resultater.
Regionale forskelle
Her finder du opgørelser af regionernes placering over, under eller på landsgennemsnittet (benchmark-materiale).
Fakta om svarpersoner
For hver af de syv patient- og forældregrupper er der en oversigtstabel med fakta om svarpersonerne på landsplan.
Oversigtsfigurer med svarfordeling og gennemsnit
For hver af de syv patient- og forældregrupper er der en oversigtsfigur med resultater på landsplan, som viser svarfordeling, gennemsnit og udviklingen over tid på de stillede spørgsmål.
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U, forældre
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Sjælland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U, forældre
Ambulatorier, børn/unge
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U
Region Sjælland - ambulatorier, B&U
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U
Ambulatorier, voksne
Region Hovedstaden - ambulatorier, voksne
Region Midtjylland - ambulatorier, voksne
Region Nordjylland - ambulatorier, voksne
Region Sjælland - ambulatorier, voksne
Region Syddanmark - ambulatorier, voksne
Indlagte, voksne
Regionh Hovedstaden - indlagte, voksne
Region Midtjylland - indlagte, voksne
Region Nordjylland - indlagte, voksne
Region Sjælland - indlagte, voksne
Region Syddanmark - indlagte, voksne
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - indlagte, B&U, forældre
Region Midtjylland - indlagte, B&U, forældre
Region Nordjylland - indlagte, B&U, forældre
Region Sjælland - indlagte, B&U, forældre
Region Syddanmark - indlagte, B&U, forældre
Indlagte, børn/unge
Region Hovedstaden - indlagte, B&U
Region Midtjylland - indlagte, B&U
Region Nordjylland - indlagte, B&U
Region Sjælland - indlagte, B&U
Region Syddanmark - indlagte, B&U
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Region Hovedstaden - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Midtjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Nordjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Sjælland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Syddanmark - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 specialamb. Spiseforstyrrelser
- B192 amb. for småbørn
- B193 amb. Større børn
- B195 amb. Unge
- B290 amb. Spæd- og småbørn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- B395 amb. Unge
- B393 ambulatorium for større børn
- Familieterapeutisk team
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- B132 specialamb. Spiseforstyrrelser
- B192 amb. for småbørn
- B193 amb. Større børn
- B195 amb. Unge
- B290 amb. Spæd- og småbørn
- B291 amb. for småbørn
- B294 amb. for børn
- B295 amb. Unge
- B377 amb. Bornholm
- B395 amb. Unge
- B393 ambulatorium for større børn
- Familieterapeutisk team
Ambulatorier, voksne
Afsnitsrapport:
- Gerontopsykiatrisk udeteam
- Kompetencecenter for selvmordsforebyg.
- OPUS
- Psykoterapeutisk afsnit
- Botilbudsteam
- Distriktspsykiatri Gammel Kongevej
Afsnitsrapport:
- Dagafsnit for spiseforstyrrelser
- OPUS-Team Ballerup
- Psykiatrisk ambulatorium Ballerup
- Psykiatrisk ambulatorium Gladsaxe
- Psykoterapeutisk Ambulatorium, PCB
- Ældrepsykiatrisk Team PCB
- Amb. for Spiseforstyrrelser PCB
- Kompetencecenter Transkulturel Psyk
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
- ADHD Ambulatorium, Glostrup
- Ældrepsykiatrisk team
- Akut teamet
- Psykiatrisk ambulatorium Glostrup
- Psykiatrisk ambulatorium Ishøj
- OPUS team Glostrup
- Psykoterapeutisk ambulatorium
- Retspsykiatrisk Team
- Psykiatrisk ambulatorium, Gammel Kongevej
- OPUS team Valby
- OPUS team Hvidovre
PC København, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- PCK, C241, Psyk. amb. Frederiksberg
- PCK, COPUS, OPUS, FRH
- PCK, CFF4, Psykoterapeutisk klinik, FRH
- PCK, FACT-team Bispebjerg/Brønshøj
- PCK, C6132, Komp. c. for aff Lidelser, RH
- PCK, FACT-team Nørrebro
- PCK, Psykiatrisk ambulatorium (Østerbro)
- PCK, OPUS Nørrebro
- PCK, OPUS Østerbro
- PCK, C15AC, Psykoterapeutisk klinik
- PCK, C7411C, Sexologisk klinik, RH
PC Nordsjælland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psykoterapeutisk Ambulatorium
- Psykiatrisk ambulatorium Frederikssund
- Psykiatrisk ambulatorium Helsingør
- Psykiatrisk ambulatorium Hillerød
- OPUS-Team Hillerød
- Ældrepsykiatrisk Ambulatorium
PC Stolpegård, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Amb for Angst og tvangslidelser
- Amb for Personlighedsforstyrrelser
- Amb for psykoterapeutisk udvikling
Indlagte, voksne
PC Nordsjælland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Akutmodt. Intensivt 2121
- Akutmodt. Åbent 2122
- Døgnafsnit 2221
- Døgnafsnit 2711
- Døgnafsnit 2712
- Døgnafsnit 2713
- Intensivt afsnit 2422
- Ældrepsyk døgnafsnit 2222
PC København, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- C19.0 - åbent afsnit, GEH
- 19.1 - lukket afsnit
- 19.3 - åbent afsnit
- C51.0 - Akutmodtagelsen, BBH
- C6111 - åbent affektivt afsnit, RH
- C6221 - åbent afsnit, RH
- C100 - åbent Psykoseafsnit, FRH
Afsnitsrapport:
- Afsnit 804, PC Glostrup
- Afsnit 808, PC Glostrup
- Afsnit 809, PC Glostrup
- Afsnit 168, PC Glostrup
- Afsnit 170. PC Glostrup
- Afsnit 174, PC Glostrup
- Afsnit 176, PC Glostrup
- Afsnit 182, PC Glostrup
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
PC Sct. Hans afd R: Spec. Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Team 2 for Skolebørn, ADHD
- Klinik for Småbørn, Skejby
- Team 1 for Skolebørn, Skejby
- Ungdomsafsnit, OPUS
- Team 1 for Skolebørn, Viborg
- Klinik for Spiseforst,. børn/unge, Skejby
- Team 2 for Skolebørn, Herning
- Team for Ungdomspsykiatri, TUP, Herning
- Team for Ungdomspsykiatri, TUP, Skejby
- Team for Ungdomspsykiatri, TUP, Viborg
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Team 2 for Skolebørn, ADHD
- Klinik for Småbørn, Skejby
- Team 1 for Skolebørn, Skejby
- Ungdomsafsnit, OPUS
- Team 1 for Skolebørn Viborg
- Klinik for Spiseforst., børn/unge, Skejby
- Team 2 for Skolebørn, Herning
- Team for Ungdomspsykiatri, TUP, Herning
- Team for Ungdomspsykiatri, TUP, Skejby
- Team for Ungdomspsykiatri, TUP, Viborg
Ambulatorier, voksne
Retspsykiatrisk afdeling AUH Psykiatrien, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
AUHP, Afdeling for Psykoser, afdelingsrapport
Afdeling for Depression og Angst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Klinik for Depression og Mani
- Klinik for Personlighedsforstyrrelser
- Klin. f. PTSD og Angst, enh. f. OCD/Angst
- Klin. f. PTSD og Angst, enh. PTSD/Transkult
- Psykiatriens Hus i Aarhus
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Horsens, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psykiatrisk akutteam, Horsens
- Team for ADHD, Horsens
- Team for angst, Horsens
- Team for mani og depression, Horsens
- Team for pers.forstyrrelser, Horsens
- Team for psykoser, Horsens
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Klinik for intensiv amb. behandling
- Klinik for retspsykiatri
- Team for ADHD
- Team for affektive lidelser
- Team for ældrepsykiatri
- Team for OCD og Angstlidelser
- Team for psykotiske lidelser
- Psykiatriens Hus
Regionspsykiatrien Randers, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Vest, Klinik for Affektive lidelser
- Vest, Klinik for Ældrepsykiatri
- Vest, Klinik for ADHD
- Vest, Klinik for Rusmiddelpsykiatri
- Vest, Psykiatrisk Traume Klinik
- Vest, Akut Ambulant Team
- Vest, Mobilteamet
- Vest, Klinik for Psykotiske lidelser
- Vest, Klinik for Retspsykiatri
Indlagte, voksne
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Vest, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Randers, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Regionspsykiatrien Horsens, afdelingsrapport
AUHP, Afdeling for Depression og Angst, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
AUH Skejby, Afdeling for Psykoser
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Regionspsykiatrien Midt, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, børn/unge
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Ambulatorier, voksne
Klinik Psykiatri Nord, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Amb. for Angst & Personlighedspsykiatri
- Psykiatrisk Amb., Frederikshavn
- Psykiatrisk Ambulatorium, Thy-Mors
- Psykoseteam Brønderslev-Jammerbugt
- Amb. Midtvendsyssel Hjørring Psykose
- Amb. Midtvendsyssel Affektiv
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
- Enhed for Selvmordsforebyggelse
- Amb. for Angst og Tvang, ADHD
- Ambulatorium for Personlighedspsykiatri
- Ambulatorium for Psykoser
- Amb. for Unge med Skizofreni - OPUS
- Retspsykiatrisk Ambulatorium
- Enhed for Spiseforstyrrelser
- Enhed for Depression
- Enhed for Bipolar Lidelse
Indlagte, voksne
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Klinik Psykiatri Nord, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Sengeafsnit N3
- Intensivt Sengeafsnit N5
- Intensivt Sengeafsnit N6
- Sengeafsnit N2
- Sengeafsnit N7
- Sengeafsnit N8
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Klinik Psykiatri Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Roskilde
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Klinik for psyk og selvm.
- Psyk. OPUS Ungdomspsykiatri
Ambulatorier, børn/unge
Afd. for Børne- og Ungdomspsyk., afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Psyk. B&U-Klinik i Roskilde
- Psyk. B&U-Klinik i Holbæk
- Psyk. B&U-Klinik i Næstved
- Psyk. Center for Spiseforstyr., Klinik
- Psyk. Klinik for psyk. og selvm.
- Psyk OPUS Ungdomspsykiatri
Ambulatorier, voksne
Afdeling for Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
OPUS-patienter, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrien Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- DP Maribo
- DP Nykøbing F
- DP Næstved
- DP Vordingborg
- Psykiatrisk Klinik, Maribo
- Psykiatrisk Klinik, Næstved
- DP For ældre, Vordingborg
Indlagte, voksne
Psykiatrien Syd, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Afdeling for Retspsykiatri, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du afdelings- og afsnitsrapporter for hver af de syv patient- og pårørendeundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektiv matrix, team Esbjerg
- Psykose matrix, team Esbjerg
- Neuro matrix, team Esbjerg
- Affektiv matrix, team Vejle
- Neuro matrix, team Vejle
- Spiseforstyrrelsesmatrix BUP Sydjylland
- BU_AMB20_FOR_afsnitsrapport__650_affektivmatrixteamaabenraa.pdf
- BU_AMB20_FOR_afsnitsrapport__651_neuromatrixteamaabenraa.pdf
Børne- og ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
- Team Spiseforstyrrelser, BUP Odense
- Psykoseteam, BUP Odense
Ambulatorier, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektiv matrix, team Esbjerg
- Psykose matrix, team Esbjerg
- Neuro matrix, team Esbjerg
- Affektiv matrix, team Vejle
- Neuro matrix, team Vejle
- Spiseforstyrrelsesmatrix BUP Sydjylland
- Affektiv matrix, team Aabenraa
- Neuro matrix, team Aabenraa
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Neuroteam, BUP Odense
- Affektivt Team, BUP Odense
- Team Spiseforstyrrelser, BUP Odense
- Psykoseteam, BUP Odense
Ambulatorier, voksne
Afd. Traume og Torturoverlevere, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Geronto/Neuro Klinik, Esbjerg
- Lokalpsykiatri Brørup
- Lokalpsykiatrien Esbjerg Almen
- Lokalpsykiatrien Regionsfunktion
- Lokalpsykiatrien Regionsfunktion OPUS
- Lokalpsykiatri Varde
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Affektivt Team, Odense
- Almenpsykiatrisk Team, Odense
- Geronto Team, Odense
- Mobilteam, Odense
- Opsøgende Psykoseteam, Odense
- Psykoterapeutisk team, Odense
- Team for selvmordsforebyggelse
- OPUS, Odense
Psykiatrisk Afd. Svendborg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Vejle, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Aabenraa, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
- Ældrepsykiatrisk Ambulatorium
- Lokalpsykiatri Haderslev
- Lokalpsykiatri Sønderborg
- Lokalpsykiatri Tønder
- Lokalpsykiatri Aabenraa
- OPUS, Aabenraa
Indlagte, voksne
Psykiatrisk Afd. Aabenraa, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Svendborg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Vejle, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Psykiatrisk Afd. Esbjerg, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Indlagte, børn/unge
Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Psykiatrisk Afd. Middelfart, afdelingsrapport
Afsnitsrapport:
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de syv delundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U, forældre
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Sjælland - ambulatorier, B&U, forældre
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U, forældre
Ambulatorier, børn/unge
Region Hovedstaden - ambulatorier, B&U
Region Midtjylland - ambulatorier, B&U
Region Nordjylland - ambulatorier, B&U
Region Sjælland - ambulatorier, B&U
Region Syddanmark - ambulatorier, B&U
Ambulatorier, voksne
Region Hovedstaden - ambulatorier, voksne
Region Midtjylland - ambulatorier, voksne
Region Nordjylland - ambulatorier, voksne
Region Sjælland - ambulatorier, voksne
Region Syddanmark - ambulatorier, voksne
Indlagte, voksne
Region Hovedstaden - indlagte, voksne
Region Midtjylland - indlagte, voksne
Region Nordjylland - indlagte, voksne
Region Sjælland - indlagte, voksne
Region Syddanmark - indlagte, voksne
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden - indlagte, B&U, forældre
Region Midtjylland - indlagte, B&U, forældre
Region Sjælland - indlagte, B&U, forældre
Region Syddanmark - indlagte, B&U, forældre
Indlagte, børn/unge
Region Hovedstaden - indlagte, B&U
Region Midtjylland - indlagte, B&U
Region Sjælland - indlagte, B&U
Region Syddanmark - indlagte, B&U
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Region Hovedstaden - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Midtjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Nordjylland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Sjælland - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Region Syddanmark - specialiserede retspsyk. sengeafsnit
Oversigt over deltagende afsnit:
Patienter og forældre (B&U ambulant)
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de ni delundersøgelser.
Ambulatorier, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulatorier, børn/unge
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulatorier, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulatorier, voksne
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte, voksne (pårørendeundersøgelsen)
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte, voksne
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte, børn/unge (forældreundersøgelsen)
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte, børn/unge
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Specialiserede retspsykiatriske sengeafsnit
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de syv delundersøgelser.
Forældre (B&U ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Specialiseret retspsykiatri:
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de syv delundersøgelser.
Forældre (B&U ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Specialiseret retspsykiatri:
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Nedenunder finder rapporter på regionsniveau for hver af de ni delundersøgelser.
Indlagte patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Pårørende (voksen ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Pårørende (voksen indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Specialiseret retspsykiatri:
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Oversigt over deltagende afsnit:
Indlagte patienter (voksen)
Ambulante patienter (voksen)
Ambulante patienter (B&U)
Indlagte patienter (B&U)
Forældre (B&U ambulant)
Forældre (B&U indlagt)
Pårørende (voksen ambulant)
Pårørende (voksen indlagt)
Læsevejledning:
Læsevejledning til forbedringsmuligheder
DDKM-standarder:
Pårørendeundersøgelser
Patientundersøgelser
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de seks delundersøgelser.
Indlagte patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Specialiseret retspsykiatri:
National rapport
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Oversigt over deltagende afsnit:
Indlagte patienter (voksen)
Ambulante patienter (voksen)
Ambulante patienter (B&U)
Indlagte patienter (B&U)
Forældre (B&U ambulant)
Forældre (B&U indlagt)
Læsevejledning:
Læsevejledning til forbedringsmuligheder
DDKM-standarder:
Pårørendeundersøgelser
Patientundersøgelser
Henvisning til rapporter på sundhed.dk
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de seks delundersøgelser.
Indlagte patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Indlagte patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Oversigt over deltagende afsnit:
Indlagte patienter (voksen)
Ambulante patienter (voksen)
Ambulante patienter (B&U)
Indlagte patienter (B&U)
Forældre (B&U ambulant)
Forældre (B&U indlagt)
Læsevejledning:
Læsevejledning til forbedringsmuligheder
DDKM-standarder:
Pårørendeundersøgelser
Patientundersøgelser
Henvisning til rapporter på sundhed.dk
Nedenunder finder du rapporter på regionsniveau for hver af de seks delundersøgelser.
Indlagte patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (voksen):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Ambulante patienter (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Pårørende (indlagt):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Pårørende (ambulant):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Forældre (B&U):
Region Hovedstaden
Region Midtjylland
Region Nordjylland
Region Sjælland
Region Syddanmark
Oversigt over deltagende afsnit:
Indlagte patienter
Ambulante patienter B&U
Ambulante patienter
Pårørende indlagt
Pårørende ambulant
Forældre B&U ambulant
Læsevejledning:
Læsevejledning til forbedringsmuligheder
DDKM-standarder:
Pårørendeundersøgelser
Patientundersøgelser
Artikler
2021
Svendsen ML, Ellegaard T, Jeppesen KA, Riiskjær E, Nielsen BK.
Family involvement and patient-experienced improvement and satisfaction with care: a nationwide cross-sectional study in Danish psychiatric hospitals.
BMC Psychiatry. 2021;21(1):190. doi: 10.1186/s12888-021-03179-1. PMID: 33849472; PMCID: PMC8042926
Notater
2023
Jakob Sevelsted
Myten om svarprocent som validitetsindikator i spørgeskemaundersøgelser
Tidsplan
Undersøgelserne gennemføres efter en fast tidsplan hvert år med indsamling af spørgeskemaer i efteråret og rapportering i foråret. Af oversigten nedenfor fremgår, hvilke opgaver der skal udføres hvornår. Datoer for udsendelse af rapporter samt offentliggørelse vil blive meldt ud til de regionale koordinatorer, når de foreligger.
Der skal udleveres spørgeskemaer til patienterne på følgende tidspunkter:
- Voksne indlagte: udsendes hele året
- Voksne ambulante: udsendes hele året
- Børn og unge ambulante: Mandag i uge 36 til søndag i uge 41 (6 uger)
- Børn og unge indlagte: Mandag i uge 38 til søndag i uge 41 (4 uger)
- Patienter indlagt på specialiserede retspsykiatriske afsnit: Mandag i uge 36 til søndag i uge 38 (3 uger)
- Børn og unge indlagt på specialiserede retspsykiatriske afsnit:
Tidspunkt | Opgave | Involverede |
Maj-juni | Fastsættelse af deltagende enheder | Regionale koordinatorer - DEFACTUM |
Juli-august | Trykning og udsendelse af undersøgelsesmateriale |
Regionale koordinatorer - DEFACTUM |
August |
Lokale informationsmøder | Lokale tovholdere |
Modtagelse af undersøgelsesmateriale | Lokale tovholdere | |
September-november |
Udlevering af spørgeskemaer til patienter |
Lokale tovholdere og personale |
Tilbagesendelse af registreringsark | Lokale tovholdere og personale | |
Oktober-november | Udsendelse af spørgeskemaer til pårørende | DEFACTUM |
Oktober-december | Indscanning af spørgeskemaer | DEFACTUM |
December | Databehandling | DEFACTUM |
December | Resultater udsendes til regioner, afdelinger og afsnit | DEFACTUM, regionale koordinatorer og lokale tovholdere |
Uge 11 | Resultater offentliggøres | Danske Regioner |
Målgrupper
LUP Psykiatri består af ni delundersøgelser med spørgeskemaer og undersøgelseskoncepter, der er tilpasset de enkelte målgrupper.
Følgende patienter er inkluderet i undersøgelsen:
Målgrupper – patientundersøgelser
Indlagte patienter (voksen) | Patienter som er udskrevet i den aktuelle måned |
Ambulante patienter (voksen) | Patienter som i undersøgelsesperioden har personlig kontakt med en eller flere behandlere i den ambulante voksenpsykiatri, og som har haft mindst tre personlige kontakter i det aktuelle behandlingsforløb i den aktuelle måned. |
Ambulante patienter (B&U) | Patienter som har haft mindst to personlige kontakter i det aktuelle behandlingsforløb i den ambulante børne- og ungdomspsykiatri. |
Indlagte patienter (B&U) | Patienter som har været indlagt i mindst tre døgn på dag- eller døgnafsnit inden undersøgelsesperiodens afslutning. |
Patienter, Specialiseret retspsykiatri | Patienter som har været indlagt i mindst tre døgn på afsnittet inden undersøgelsesperiodens afslutning. |
Hvis patienter på B&U-ambulatorier er 11 år eller yngre bliver forældrene bedt om at besvare spørgeskemaet på patientens vegne. Hvis patienten er 12 år eller ældre, er det patienten selv, der besvarer spørgeskemaet eventuelt med hjælp fra forældre eller andre.
Enkelte patienter bliver ikke tilbudt et spørgeskema, selvom de er i undersøgelsens målgruppe. Det drejer sig om patienter, der ikke er i stand til at forholde sig til undersøgelsen på grund af:
- svær psykotisk tilstand,
- svær demens,
- middelsvær til svær mental retardering,
- at de er døende,
- akut overflyttelse til somatisk hospital (indlagte).
Pårørende
Der kan deltage en eller to pårørende per patient. Følgende pårørende er inkluderet i undersøgelsen:
Målgrupper - pårørendeundersøgelser
Pårørende (indlagt) |
Pårørende til patienter i målgruppen. På voksenafsnit og -ambulatorier bestemmer patienten, hvilke(n) pårørende, de ønsker, der skal deltage. Det kan være familie, kollegaer, venner, naboer eller andre. Det må ikke være en ansat fra det sted, spørgeskemaet drejer sig om. |
Forældre (B&U ambulant) | Forældre kan være forældremyndighedsindehavere, plejeforældre, værger m.fl. Forældrene skal have haft mindst to kontakter med ambulatoriet. |
Forældre (B&U indlagt) |
Forældre kan være forældremyndighedsindehavere, plejeforældre, værger m.fl. Forældrene skal have haft mindst to personlige kontakter til afsnittet. |
Indlagte og ambulante patienter (B&U), der er fyldt 18 år, bliver spurgt, om de ønsker, at deres forældre modtager et spørgeskema. Der kan maksimalt udleveres/udsendes ét spørgeskema per barn.
Der kan deltage en eller to pårørende per patient. Følgende pårørende er inkluderet i undersøgelsen:
Målgrupper - pårørendeundersøgelser
Pårørende (indlagt) |
Pårørende til patienter i målgruppen. På voksenafsnit og -ambulatorier bestemmer patienten, hvilke(n) pårørende, de ønsker, der skal deltage. Det kan være familie, kollegaer, venner, naboer eller andre. Det må ikke være en ansat fra det sted, spørgeskemaet drejer sig om. |
Forældre (B&U ambulant) | Forældre kan være forældremyndighedsindehavere, plejeforældre, værger m.fl. Forældrene skal have haft mindst to kontakter med ambulatoriet. |
Forældre (B&U indlagt) |
Forældre kan være forældremyndighedsindehavere, plejeforældre, værger m.fl. Forældrene skal have haft mindst to personlige kontakter til afsnittet. |
Indlagte og ambulante patienter (B&U), der er fyldt 18 år, bliver spurgt, om de ønsker, at deres forældre modtager et spørgeskema. Der kan maksimalt udleveres/udsendes ét spørgeskema per barn.
Gennemførte undersøgelser
Siden oktober 2022 er LUP Psykiatri for voksne patienter (undtaget indlagte i den specialiserede retspsykiatri) overgået til månedlige digitale målinger. Hver måned bliver der udsendt spørgeskemaer til en stikprøve af voksne patienter med Digital Post. De øvrige undersøgelser gennemføres årligt, undtagen undersøgelserne for pårørende til voksne patienter, som gennemføres hvert tredje år.
Spørgeskemaerne til de voksne patienter sendes til patienter med Digital Post. Patienter i den specialiserede retspsykiatri, patienter i børne- og ungdomspsykiatrien (B&U) og forældre til patienter i B&U får udleveret skemaet personligt af personalet. Forældre til patienter i B&U får udleveret skemaet personligt af personalet. hvis det er muligt, og ellers sender personalet skemaet til forældrene. Pårørende til voksne patienter får spørgeskemaet tilsendt af Sekretariatet for LUP.
Herunder vises antal besvarede skemaer samt svarprocenter for samtlige gennemførte landsdækkende undersøgelser af den patient- og pårørendeoplevede kvalitet i psykiatrien.
Landsdækkende undersøgelse af patient- og pårørendeoplevelser (LUP Psykiatri)
2023
Antal afsnit | Besvarede skemaer | Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 129 | 1.054 | 24 |
Ambulante patienter voksen) | 209 | 8.447 | 28 |
Indlagte patienter (B&U) | 19 | 115 | 65 |
Ambulante patienter (B&U) | 44 | 1.107 | 50 |
Forældre (B&U indlagt) | 19 | 88 | 50 |
Forældre (B&U ambulant) | 44 | 1.023 | 50 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
29 | 216 | 63 |
2022
Antal afsnit | Besvarede skemaer | Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 116 | 315 | 22 |
Ambulante patienter voksen) | 218 | 2.745 | 26 |
Indlagte patienter (B&U) | 20 | 132 | 63 |
Ambulante patienter (B&U) | 44 | 1.259 | 52 |
Forældre (B&U indlagt) | 20 | 95 | 50 |
Forældre (B&U ambulant) | 44 | 1.133 | 50 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
29 | 196 | 69 |
2021
Antal afsnit | Besvarede skemaer | Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 144 | 1.802 | 66 |
Ambulante patienter voksen) | 182 | 4.954 | 61 |
Indlagte patienter (B&U) | 21 | 133 | 63 |
Ambulante patienter (B&U) | 44 | 1.277 | 51 |
Forældre (B&U indlagt) | 21 | 101 | 54 |
Forældre (B&U ambulant) | 44 | 1.133 | 50 |
Pårørende (voksne indlagte) | 144 | 172 | 34 |
Pårørende (voksne ambulante) | 182 | 944 | 37 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
33 | 163 | 52 |
2020
Antal afsnit | Besvarede skemaer | Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 115 | 1.752 | 71 |
Ambulante patienter voksen) | 150 | 5.043 | 62 |
Indlagte patienter (B&U) | 21 | 175 | 71 |
Ambulante patienter (B&U) | 53 | 1.545 | 52 |
Forældre (B&U indlagt) | 21 | 118 | 54 |
Forældre (B&U ambulant) | 53 | 1.380 | 50 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
32 | 216 | 57 |
2019
Antal afsnit | Besvarede skemaer | Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 145 | 2.345 | 71 |
Ambulante patienter voksen) | 190 | 6.601 | 63 |
Indlagte patienter (B&U) | 21 | 156 | 67 |
Ambulante patienter (B&U) | 55 | 1.544 | 46 |
Forældre (B&U indlagt) | 21 | 125 | 54 |
Forældre (B&U ambulant) | 55 | 1.472 | 45 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
33 | 187 | 58 |
2018
Antal afsnit | Besvarede skemaer |
Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) |
142 |
2.010 | 69 |
Ambulante patienter (voksen) |
198 |
6.229 | 60 |
Indlagte patienter (B&U) |
21 |
180 | 77 |
Ambulante patienter (B&U) |
55 |
1.354 | 44 |
Forældre (B&U indlagt) | 21 | 141 | 71 |
Forældre (B&U ambulant) |
55 |
1.389 | 49 |
Pårørende (voksne indlagte) |
142 |
216 | 36 |
Pårørende (voksne ambulante) | 198 | 1.460 | 38 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri | 31 | 157 | 53 |
2017
Antal afsnit | Besvarede skemaer | Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 138 | 2.375 | 68 |
Ambulante patienter voksen) | 199 | 6.850 | 61 |
Indlagte patienter (B&U) | 20 | 157 | 68 |
Ambulante patienter (B&U) | 56 | 1.585 | 47 |
Forældre (B&U indlagt) | 20 | 125 | 58 |
Forældre (B&U ambulant) | 56 | 1.544 | 52 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
26 | 140 | 58 |
2016
Antal afsnit | Besvarede skemaer |
Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) | 138 | 2.214 | 64 |
Ambulante patienter (voksen) | 200 | 6.149 | 59 |
Indlagte patienter (B&U) | 19 | 133 | 67 |
Ambulante patienter (B&U) | 56 | 1.535 | 46 |
Forældre (B&U indlagt) | 19 | 104 | 55 |
Forældre (B&U ambulant) | 56 | 1.558 | 53 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri | 28 | 157 | 60 |
2015
Antal afsnit | Besvarede skemaer |
Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) |
145 |
2029 |
65 |
Ambulante patienter (voksen) |
205 |
6028 |
56 |
Indlagte patienter (B&U) |
24 |
159 |
76 |
Ambulante patienter (B&U) |
66 |
1335 |
45 |
Forældre (B&U indlagt) |
24 |
110 |
57 |
Forældre (B&U ambulant) |
66 |
1396 |
55 |
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
29 |
169 |
61 |
Pårørende (indlagt) | 145 |
363 |
44 |
Pårørende (ambulant) | 205 |
2732 |
58 |
2014
Antal afsnit | Besvarede skemaer |
Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) |
147 |
2247 |
63 |
Ambulante patienter (voksen) |
202 |
6333 |
55 |
Indlagte patienter (B&U) |
25 |
167 |
63 |
Ambulante patienter (B&U) |
59 |
1304 |
44 |
Forældre (B&U indlagt) |
25 |
123 |
44 |
Forældre (B&U ambulant) |
59 |
1379 |
46
|
Patienter, specialiseret retspsykiatri |
28 |
137 |
64 |
2013
Antal afsnit | Besvarede skemaer |
Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) |
156 |
1929 |
65 |
Ambulante patienter (voksen) |
201 |
5579 |
58 |
Indlagte patienter (B&U) |
27 |
187 |
66 |
Ambulante patienter (B&U) |
57 |
1354 |
43 |
Forældre (B&U indlagt) |
27 |
139 |
48 |
Forældre (B&U ambulant) |
57 |
1402 |
45 |
2012
Antal afsnit | Besvarede skemaer |
Svarprocent | |
Indlagte patienter (voksen) |
158 |
1812 |
66 |
Ambulante patienter (voksen) |
184 |
5500 |
60 |
Ambulante patienter (B&U) |
58 |
1648 |
48 |
Pårørende (indlagt) |
129 |
536 |
45 |
Pårørende (ambulant) |
174 |
2573 |
47 |
Forældre (B&U ambulant) |
58 |
1621 |
49 |
Patienterne og de pårørende har ordet. Landsdækkende Psykiatriundersøgelser
2005-2011
Hidtil gennemførte psykiatriundersøgelser |
|||||
År | Undersøgelse |
Antal |
Målgruppe | Besvarede skemaer |
Svar % |
2010-2011 |
Børne- og |
17 |
Patienter dag- og døgnafsnit |
739 |
69 |
2010-2011 |
Børne- og ungdomspsykiatrien |
32 |
Forældre dag- og døgnafsnit |
898 |
57 |
2010-2011 | Børne- og ungdomspsykiatrien |
35 |
Patienter ambulatorier |
902 |
50 |
2010-2011 | Børne- og ungdomspsykiatrien |
50 |
Forældre ambulatorier |
1952 |
50 |
2010-2011 |
Distriktspsykiatrien |
160 |
Patienter |
10.128 |
61 |
Distriktspsykiatrien |
160 |
Pårørende |
4.533 |
47 |
|
2009 |
Hospitalspsykiatrien |
194 |
Patienter |
5.289 |
67 |
Hospitalspsykiatrien |
174 |
Pårørende |
1.250 |
46 |
|
2008 |
Børne- og |
18 |
Patienter |
493 |
76 |
Børne- og |
38 |
Forældre |
673 |
58 |
|
Børne- og |
25 |
Patienter |
881 |
49 |
|
Børne- og |
43 |
Forældre |
2.225 |
49 |
|
2007-2008 |
Distriktspsykiatrien |
132 |
Patienter |
10.527 |
65 |
Distriktspsykiatrien |
133 |
Pårørende |
4.381 |
49 |
|
2006 |
Socialpsykiatrien |
124 |
Beboere, |
2.294 |
74 |
Socialpsykiatrien |
124 |
Pårørende, |
789 |
60 |
|
Socialpsykiatrien |
83 |
Bruger, dagtilbud |
2.279 |
83 |
|
2005 |
Hospitalspsykiatrien |
175 |
Patienter |
4.601 |
65 |
Hospitalspsykiatrien |
176 |
Pårørende |
1.101 |
48 |
|
Distriktspsykiatrien |
131 |
Patienter |
10.395 |
67 |
|
Distriktspsykiatrien |
131 |
Pårørende |
4.615 |
53 |
Organisering
LUP gennemføres i et samarbejde mellem flere parter. Organiseringen skal sikre en bred repræsentation fra regionerne, Sundheds- og Ældreministeriet samt patient- og pårørenderepræsentanter.
Undersøgelsen gennemfører vi på vegne af de fem regioner.
Vi varetager projektledelsen af undersøgelsens landsdækkende del og udgør sammen med Center for Patientinddragelse i Region Hovedstaden projektsekretariatet.
Undersøgelserne er organiseret efter følgende model:
Psykiatridirektørkredsen
Undersøgelsen er iværksat af psykiatridirektørkredsen, som træffer overordnede beslutninger om økonomien i undersøgelsen og væsentlige ændringer i konceptet for undersøgelsen.
Styregruppen for LUP
Styregruppen for LUP fungerer som styregruppe for LUP Psykiatri. Styregruppen for LUP har ansvaret for de indholdsmæssige aspekter af konceptet.
Styregruppen består af de fem regioner, Danske Regioner, en repræsentant fra henholdsvis Sundhedsministeriet, Sundhedsdatastyrelsen samt fire patient- og pårørenderepræsentanter, CPI/Region Hovedstaden og DEFACTUM/Region Midtjylland.
Kompetenceenheden for LUP Psykiatri
Kompetenceenheden for LUP Psykiatri står for den faglige og regionale forankring af undersøgelserne.
DEFACTUM indkalder til møder og udarbejder dagsorden.
Medlemmer af Kompetenceenheden:
- Jannie Falk Bjerregård, sygeplejefaglig direktør, Region Midtjylland (formand)
- Amanda Marie Agerbo Siebner, kvalitetskonsulent/Lars Sabroe Thomsen, Region Hovedstaden
- Jan Mainz, direktør, Region Nordjylland
- Kirsten Kallestrup, kvalitetskonsulent, Region Syddanmark
- Jonas Balslev Grage, afdelingschef for kvalitet, forbedring og uddannelse, Region Sjælland
- Thea Gade-Rasmussen, seniorkonsulent, Danske Regioner
- Marie Skaaning Andersen, fuldmægtig, Sundheds- og Ældreministeriet
Regionale koordinatorer
For hver region er der en eller to koordinatorer, der organiserer gennemførslen af den regionale undersøgelse. Find kontaktoplysninger for regionale koordinatorer under 'De forskellige informationer'.
Lokal tovholder
Hvert ambulatorium og afsnit har en lokal tovholder med ansvar for den praktiske gennemførsel af undersøgelserne.
Projektledelse
DEFACTUM varetager projektledelsen af undersøgelsen.
Sekretariat for LUP Psykiatri
Sekretariatet har bl.a. ansvaret for at udvikle og validere spørgeskemaerne.
Sekretariatsfunktionen varetages i fællesskab af Kompetencecenter for Patientoplevelser, Region Hovedstaden og DEFACTUM, Region Midtjylland.
Følgende medarbejdere er involverede i undersøgelserne:
- Simone Witzel, projektleder, DEFACTUM
- Gitte Dahl, DEFACTUM
- Torben Holm, DEFACTUM
- Jens Thusgård Hørlück, DEFACTUM
- Rasmus Høll Nielsen, DEFACTUM
- Anders Skafte Jørgensen, Center for Patientinddragelse
Her finder du referater af møder i Styregruppen for LUP.
Styregruppen for de Landsdækkende Undersøgelser af Patientoplevelser (LUP) består af Temagruppen for Kvalitet under Danske Regioner, hvor der sidder repræsentanter fra landets fem regioner og Danske Regioner. Derudover sidder der en repræsentant fra Sundheds- og Ældreministeriet og Statens Serum Institut. Med til styregruppemøderne sidder desuden repræsentanter fra Kompetencecenter for Patientoplevelser og DEFACTUM samt fire patient- og pårørenderepræsentanter fra det somatiske og psykiatriske område.
Styregruppen tager beslutninger om væsentlige faglige forhold omkring undersøgelserne og modtager løbende status på forløbet af undersøgelserne.
Referater
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 24. juni 2024
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 29. april 2024
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 14. december 2023
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 18. september 2023
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 9. juni 2023
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 3. februar 2023
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 25. november 2022
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 30. september 2022
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 21. april 2022
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 17. december 2021
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 11. november 2021
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 1. oktober 2021
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 1. september 2021
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 28. maj 2021
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 12. februar 2021
Referat af mailhøring i Styregruppen for LUP den 5. november 2020
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 25. september 2020
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 29. juni 2020
Referat af mailhøring i Styregruppen for LUP den 13. marts 2020
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 22. november 2019
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 26. september 2019
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 21. juni 2019
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 16. maj 2019
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 7. marts 2019
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 10. januar 2019
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 2. november 2018
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 22. juni 2018
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 6. april 2018
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 26. januar 2018
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 8. december 2017
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 27. oktober 2017
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 30. august 2017
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 9. juni 2017
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 9. maj 2017
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 18. november 2016
Referat fra møde i Styregruppen for LUP den 26. august 2016
Ud over en styregruppe omfatter organiseringen bag LUP Psykiatri også psykiatridirektørkredsen, en kompetenceenhed, regionale koordinatorer og lokale tovholdere samt et sekretariat.
Ofte stillede spørgsmål
Vi har lavet en samling af de spørgsmål, som fagpersoner og patienter oftest stiller os.
SPØRGESKEMA
LUP, den Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed, i psykiatrien er en undersøgelse, der har til formål at få viden om patienter og pårørendes oplevelse af psykiatrien.
LUP Psykiatri bygger på to koncepter: en årlig måling og de månedlige målinger.
For patienter i børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri foretages undersøgelsen på årlig basis.
Voksne patienter er overgået til månedlige målinger.
Du kan læse mere om LUP eller se mere information under FAQ til månedlige målinger og FAQ til årlige målinger.
Der er ti nationale spørgsmål fælles for LUP Psykiatri. Her spørges der til:
-
- Er personalet venligt og imødekommende?
- Spørger personalet ind til din beskrivelse af din sygdom/tilstand?
- Er du med til at træffe beslutninger om din undersøgelse/behandling i det omgang, du har behov for?
- Oplever du, at en bestemt læge tager et overordnet ansvar for dit samlede forløb af besøg og/eller indlæggelser?
- Får du alle de informationer, du har behov for?
- Er du alt i alt tilfreds med dit besøg?
- Skriv venligst her, hvis du har synes >>afsnitsnavn<< kan gøre noget bedre eller gør noget særlig godt:
- Kan du komme i kontakt med personalet i ambulatoriet, når du har behov for det
- Får du hjælp til at håndtere dine psykiske vanskeligheder og problemer?
- Taler personalet med dig om, hvad du kan gøre for at få det bedre, hvis du bliver fx bange, urolig eller har svært ved at sove?
Herudover er der mulighed for at have otte lokale spørgsmål for de voksne patienter (undtaget indlagte i den specialiserede retspsykiatri) i de månedlige målinger.
I spørgeskemaerne for BU og for indlagte i den specialiserede retspsykiatri indgår en række spørgsmål i den faste ramme, og det er ikke muligt at vælge lokale spørgsmål.
PATIENTENS BESVARELSE
Patienternes svar er ikke anonyme, men behandles fortroligt, så patientens svar i afkrydsningsfelterne ikke kan henføres til patienten.
Vælger patienten at skrive patientgenkendelige oplysninger mv. i kommentarfelterne bliver de videregivet til afsnittet, da der i kommentarfeltet er angivet: "(Undlad oplysninger, som kan ledes tilbage til dig, hvis du ikke ønsker dem videregivet)".
RAPPORTERING OG RESULTATER
Der udgives en årlig status hvert år i uge 11.
Du kan finde rapporter og andre resultater fra tidligere år under 'Resultater og rapporter'.
Hvis du har flere spørgsmål kan du læse mere om LUP Psykiatri her og under FAQ.
Ellers kan du kontakte din regionale koordinator eller kontakte projektleder Simone Witzel på simwit@rm.dk.
SPØRGESKEMA
Månedlig LUP er et nyt koncept for LUP, hvor LUP-spørgeskemaer udsendes hver måned elektronisk via e-Boks til en stikprøve af patienter. De månedlige målinger vil indtil videre kun være for voksne patienter, undtagen indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri.
Læs mere under 'Hvad er LUP Psykiatri'.
En national styregruppe har besluttet, at de månedlige målinger i første omgang introduceres for de voksne patienter.
LOKALE SPØRGSMÅL
Kontakt din regionale LUP-koordinator om dit ønske.
Der kan kun vælges spørgsmål fra DEFACTUMs spørgsmålskatalog, som findes under 'Lokale spørgsmål'.
Find din regionale koordinator under 'De forskellige informationer'.
Hvis du synes, at der mangler et spørgsmål, som ikke allerede er i spørgsmålskataloget, kan du afgive dit ønske under 'Lokale spørgsmål'.
Hvert år bliver der tilføjet op til ti nye spørgsmål, som alle valideres af sekretariatet for LUP. De nye spørgsmål bliver efterfølgende en del af spørgsmålskataloget, så alle regioner og afdelinger får glæde af dem.
DATAINDSAMLING
Sundhedsdatastyrelsen laver stikprøven med tilfældig udvælgelse.
På sengeafsnit udsendes spørgeskemaet i starten af hver måned til en stikprøve af de patienter, som er blevet udskrevet i den foregående måned.
På et ambulant afsnit udsendes spørgeskemaet i starten af hver måned til en stikprøve af de patienter, som har været i kontakt med ambulatoriet i den foregående måned (og som har haft mere end to kontakter).
Læs mere under 'Målgrupper'.
Nej, for voksne patienter foregår det nu fuldstændig automatisk og patienten modtager spørgeskemaet som digital post.
Patienter i børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri skal dog fortsat have udleveret fysiske spørgeskema, da de endnu ikke er overgået til månedlige målinger.
Se også FAQ til årlige målinger for børne- og ungdomspsykiatrien.
Nej. Stikprøven bliver genereret tilfældigt på baggrund af et udtræk fra Landspatientregisteret.
Ja, men de sorteres fra af DEFACTUM inden udsendelse af spørgeskemaer til patienter. Det betyder, at patienter som ikke er tilmeldt e-Boks, ikke indgår i beregningen af svarprocenten.
For at patienter med mange kontakter til hospitalet ikke skal spørges for ofte friholdes patient fra at få tilsendt et spørgeskema i 9 måneder, hvorefter at patienten kan blive spurgt igen. Det er dog ikke garanteret, at patienten efter 9 måneder vil blive spurgt igen, da patienten blot er med i ”puljen”, hvorfra stikprøven udtrækkes. Reglen er dermed, at man ikke kan få et spørgeskema hyppigere end hver 10. måned.
PATIENTENS BESVARELSE
Modsat det tidligere LUP koncept er det ikke alle patienter, der modtager et spørgeskema. Der udtrækkes en stikprøve hver måned. Du skal derfor ikke gøre noget, hvis din patient ikke har modtaget et spørgeskema.
Der er trykt plakater og postkort til alle afsnit, som kan skabe opmærksomhed om LUP og understøtte budskabet. Der er også en videofilm til infoskærme og hjemmesider. Derudover kan medarbejdere fortælle patienten om LUP, og udsagn fra patienter kan vises på skærme eller som talebobler.
Patienten har til udgangen af måneden til at svare.
Fx modtager en patient, som er udskrevet i april et skema i starten af maj – og har til udgangen af maj til at svare. Patienten får to påmindelser i løbet af maj, hvis vedkommende ikke har svaret.
RAPPORTERING OG RESULTATER
Resultaterne fra de løbende målinger bliver indsamlet i én måned og afrapporteret til regioner og afdelinger måneden efter. Et afsnit modtager et månedsresultat, hvis der er minimum 5 svar.
Ja, også fremover vil LUP én gang årligt identificere forskelle og udvikling i patientoplevelser over tid – nationalt og på tværs af regioner. Den årlige status bliver offentliggjort hvert år i uge 11.
SPØRGESKEMA
For patienter i børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri foretages undersøgelsen fortsat kun på årlig basis.
En national styregruppe har besluttet, at de månedlige målinger i første omgang kun introduceres for de voksne patienter.
FAGPERSONENS ROLLE
Ja, hver undersøgelse har en tovholder på hvert afsnit/ambulatorium. Tovholderen sørger for at undersøgelsen i BU og afsnit i den specialiserede retspsykiatri afvikles efter konceptet med personlig udlevering af spørgeskemaer i efteråret. Derudover er der fem regionale koordinatorer, du kan finde navnene undr 'De forskellige informationer'.
DATAINDSAMLING
Personalet udleverer spørgeskemaet til patienter i målgruppen.
Tidspunktet for udlevering af spørgeskemaet afhænger af patientgruppen. Spørgeskemaet udleveres på et tidspunkt i nedenstående undersøgelsesperioder for patienter i målgruppen:
- For ambulante patienter i Børne- og ungdomspsykiatrien skal personalet udlevere spørgeskemaet i uge 36 – 41 (6 uger)
- For indlagte patienter i Børne- og ungdomspsykiatrien skal personalet udlevere spørgeskemaet i uge 38 – 41 (4 uger)
- For voksne indlagte i den specialiserede retspsykiatriske afsnit skal personalet udlevere spørgeskemaet i uge 36 – 38 (3 uger)
For ambulante patienter skal patienten have haft personlig kontakt med ambulatoriet i undersøgelsesperioden og minimum haft to personlige kontakter til ambulatoriet i alt. Hvis patienten er 11 år eller yngre skal forældre/værge/pårørende besvare skemaet.
For patienter indlagte på specialiserede retspsykiatriske afsnit skal patienten have været indlagt i undersøgelsesperioden og været indlagt i mindst tre døgn for at kunne få udleveret spørgeskemaet.
Læs mere under 'Målgrupper'.
Hver patient må kun få udleveret ét spørgeskema for den samme enhed i undersøgelsesperioden. Patienter der beder om et ekstra spørgeskema, fordi det første er kasseret, kan desværre ikke tilbydes et nyt.
Hvis patienten skifter til et andet afsnit på samme matrikel, udleveres der også et spørgeskema her.
PATIENTENS BESVARELSE
Udleveringsperioden foregår til og med uge 41. Patienter og forældre har svarfrist i uge 45.
Hvis patienten ikke ønsker at modtage spørgeskemaet, udfyldes registreringsarket med et kryds i feltet "Nej, patienten nægtede at modtage spørgeskemaet". Spørgeskemaet skal destrueres. Registreringsarket returneres til DEFACTUM. Forældrene kan stadig deltage.
RAPPORTERING OG RESULTATER
Alle registreringsark indsamles og returneres til DEFACTUM en gang om ugen i undersøgelsesperioden. Det er vigtigt at udfylde og sende alle registreringsark, da de er en vigtig del af undersøgelsen. Afsnittet modtager svarkuverter, der er frankeret til DEFACTUM.
OM SPØRGESKEMAET
LUP, den Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed, i psykiatrien er en undersøgelse, der har til formål at få viden om patienter og pårørendes oplevelse af psykiatrien. For patienter i børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri foretages undersøgelsen på årlig basis, mens undersøgelsen foretages på månedlig basis for voksne patienter.
For voksne patienter i psykiatrien er undersøgelsen på månedlig basis. Det betyder, at Sundhedsdatastyrelsen sørger for at sende spørgeskemaet ud til tilfældige patienter i målgruppen via e-Boks.
For patienter i børne- og ungdomspsykiatrien samt indlagte patienter i den specialiserede retspsykiatri udleveres spørgeskemaet af personalet på afdelingerne.
Din besvarelse bliver brugt til at få viden omkring patienter og pårørendes oplevelser med psykiatrien. Undersøgelsen giver dermed landets regioner, hospitaler og afdelinger feedback og indblik i patienternes oplevelser. Dine svar kan dermed hjælpe med at forbedre psykiatrien. Se en kort video om LUP Psykiatri
BESVARELSE AF SPØRGESKEMAET
Svarene er ikke anonyme, men behandles fortroligt af sekretariatet. Det betyder, at dine svar behandles således, at dine svar i afkrydsningsfelterne ikke kan henføres til dig.
Hvis du i kommentarfelterne skriver patientgenkendelige oplysninger, bliver de videregivet til afsnittet. Derfor skal du undlade oplysninger i kommentarfeltet, som kan ledes tilbage til dig, hvis du ikke ønsker dem videregivet.
Det er E-boks, der sender links, som ikke alle desværre kan åbne. Sekretariatet har desværre ingen indflydelse på dette.
Der er to ting, du kan gøre, som i nogle tilfælde vil løse problemet:
- Du kan prøve at gemme eller downloade brevet og så bruge linket derfra. Når du har brevet åbent i E-boks, er der en ”Gem” knap øverst på siden – ovenover brevet.
- Eller du kan prøve at åbne linket via en anden browser/program. Eksempelvis virker Google Chrome tilsyneladende, mens Explorer i nogle tilfælde ikke virker.
Undersøgelsen er frivillig at deltage i.
Som udfører af undersøgelsen har vi i sekretariatet ikke indflydelse på, hvem der får spørgeskemaet. Ifølge loven må sekretariatet ikke udvælge eller fravælge bestemte deltagere, og sekretariatet må ikke gemme cpr-numre fra gang til gang. Derfor kan vi desværre ikke garantere, at du ikke bliver tilfældigt udtrukket igen på et senere tidspunkt.
Voksne patienter kan hyppigst blive udtrukket hver 9. måned.
Patienter i børne- og ungdomspsykiatrien kan kun blive spurgt en gang årligt.
Læs mere om undersøgelsen her
I tilfælde af at du ikke er i stand til at svare på skemaet fx pga. sygdom, opfordrer vi til at pårørende svarer på vegne af dig.
Hvis dit barn er under 15 år, opfordrer vi dig som forældre eller værge til at udfylde spørgeskemaet på vegne af dit barn.
Hvis dit barn bor med begge forældre, får I begge et brev, men spørgeskemaet kan kun besvares én gang. Hvis dit barn bor med den ene af sine forældre, er det kun den ene forælder, der modtager et brev.
Læs mere under 'Målgrupper'.
Hvis du ikke genkender det oplyste afdelingsnavn og ikke har været på den givne afdeling og sygehus, er det en registreringsfejl i Landspatientregistret, og der derfor ikke tale om en fejl i forbindelse med din undersøgelses-/behandlingsforløb eller i din journal.
Hvis du allerede har trykket "afslut" i besvarelse, kan du ikke åbne skemaet igen og kan derfor ikke ændre i besvarelsen. Hvis du derimod ikke har trykket på "afslut", kan du gå ind i spørgeskemaet igen og ændre dine svar.
Ja, du må gerne stadig svare. Du kan svare på så mange af spørgsmålene som muligt, og svar "ikke relevant for mig" på de øvrige spørgsmål.
Du skal svare ud fra dit seneste besøg/seneste indlæggelse i den måned, der står noteret i brevet. Du skal også kun svare ud fra de oplevelser, du har på den afdeling, der står i brevet.
KONTAKT
Sekretariatet kan ikke besvare spørgsmål vedr. sygdom og behandling, da vi i sekretariatet udfører spørgeskemaerne for regionen. Som patient skal du kontakte din afdeling/hospital direkte.
Hvis du har flere spørgsmål kan du læse mere om LUP Psykiatri.