På forbedringsmission i Laugesens Have

Signe Sundbæk Ahler
En lille udvalgt skare er i dag samlet i Laugesens Have i for at forbedre deres arbejdsplads i Region Midtjylland. Flere vil følge, for regionens top har besluttet af lave markante forbedringer i hele regionens sundhedsvæsen.

Det er en tidlig onsdag morgen i slutningen af oktober, og jeg er netop blevet sat af på parkeringspladsen ved Laugesens Have i Videbæk. Det er mørkt og køligt, men solens stråler forsøger ihærdigt at vinde frem. Jeg kan mærke sommerfuglene i min mave over at skulle møde 44 ansatte fra Region Midtjylland, som alle er taget til Vestjylland for at deltage i den 4. undervisningsgang på Forbedringsvejlederuddannelsen. Hvor det blot er er min mission at observere og skrive en artikel om forløbet, er det for regionens særligt udvalgte anderledes alvorligt: De skal uddannes til at lave markante forbedringer i regionens sundhedsvæsen.

Koppen er fyldt
Bag min udrustning af spejlreflekskamera og diktafon begiver jeg mig indendørs. En velklædt herre fra reception byder mig velkommen og henviser mig til restauranten, hvor Region Midtjyllands ansatte er ved at indtage dagens første kop kaffe. Der er en summen i rummet, en forventningsfuld stemning, og jeg tager plads ved et af de opdækkede borde. Her falder jeg i snak med konsulent René Buch Nielsen fra DEFACTUM, som er med til at facilitere uddannelsen:

”Der er et behov for nye kompetencer og kvalifikationer hos regionens ansatte i forhold til at kunne iværksætte og lede et ambitiøst forbedringsarbejde,” forklarer han og uddyber:

”Det er ikke en projektlederuddannelse eller en uddannelse i at være klinisk vejleder. Det er en uddannelse i at kunne arbejde med forbedringstiltag efter en særlig model, nemlig Forbedringsmodellen.”

Renés engagement driver den sidste nervøsitet ud af min krop, mens han fortæller, at deltagerne bliver de første forbedringsvejledere i regionen, og at de bliver ressourcepersonerne, der i fremtiden skal hjælpe andre kollegaer med at forbedre arbejdspladsen….

Fakta
• Deltagerne er alle knap halvvejs med uddannelsen, og kan til marts næste år kalde sig forbedringsvejledere.
• Før de er helt færdige, skal de gennemføre 6. og 7. samling, hvor programmet står på ”Fra småskala til implementering” og ”Sådan fastholder og spreder du forbedringsarbejdet”.
• Uddannelsen er arrangeret af DEFACTUM, Koncern Kvalitet, i et tæt fagligt samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Download Pa° forbedringsmission i Laugesens Have.pdf

Udgivelsesform Øvrige
År 2016
Udgiver DEFACTUM
Længde 7 sider

Forfattere

Signe Sundbæk Ahler