Hvad er LEV LIVET?

Formålet med et LEV LIVET-forløb er, at du finder dine egne veje til sundhed og livsglæde, så du kan leve det bedst mulige liv, hele livet.

Hvis du er deltager i et LEV LIVET-forløb, bliver du en del af en LEV LIVET-gruppe, der ledes af en vært. Værten er også selv en del af gruppen, men er samtidig tovholder på planlægningen af forløbet, og sørger for, at I arbejder med den rigtige metode og eksempelvis holder tiden. Gruppen mødes som regel til seks træf, der hver har en varighed på fire timer. Træffene ligger med cirka en måneds mellemrum, så deltagerne har tid til at afprøve forskellige ændringer i deres hverdag. Nedenfor ser du et bud på, hvordan et program for et LEV LIVET-forløb kan se ud. Det kan se anderledes ud i din gruppe. Hvis I har et eller flere spændende emner, hvor I gerne vil arbejde med forbedringer, kan jeres gruppe beslutte at ændre på programmet eller forlænge det med flere træf.

Forslag til et program for et forløb i LEV LIVET

1. træf: Opstart
Hvor I lærer hinanden at kende og bliver introduceret til forbedringscirklen, og hvordan man konkret kan arbejde med ændringer i sin hverdag

2. træf: Fysisk aktivitet
Handler om, hvad I vil gøre for at få kroppen til at fungere bedst muligt

3. træf: Mad og drikke
Handler om, hvad I vil gøre for at indtage mad og drikke, der giver sundhed og velvære

4. træf: Sikkerhed og tryghed i hjemmet
Handler om, hvad I vil gøre for at bo længst muligt i eget hjem med god livskvalitet

5. træf: Socialt netværk
Handler om, hvad I vil gøre for at opleve fællesskab og sammenhæng

6. træf: Hvad nu?
Handler om, hvad I vil gøre fremadrettet. Om I vil fortsætte med at mødes i gruppen eller om nogle af jer måske vil uddanne jer til værter 

På træffene mødes I, udveksler erfaringer og inspirerer hinanden til at lave målsætninger, og planlægge små ændringer i jeres hverdag inden for et bestemt tema. I arbejdshæftet – som findes her på siden under fanen materiale – finder I også små øvelser, som I kan udføre sammen i gruppen eller derhjemme.

For at få et bedre indblik i, hvordan et LEV LIVET forløb ser ud, kan du se i de hæfter, der findes under fanen materiale. Her ligger også en kort film på 12 minutter, udarbejdet af Senior TV, der handler om det første danske LEV LIVET-forløb, der blev gennemført i 2017.

Hvorfor deltage?

Alle kan have brug for mindre ændringer i deres hverdag, for at få det bedste ud af livet, og ofte er det nemmere at ændre sine vaner i fællesskab. Arbejdet med forbedringscirklen kan gøre dig opmærksom på dine vaner og mønstre, og hvordan små ændringer kan blive til store forbedringer i dit liv. På træffene arbejder vi sammen og støtter hinanden i de udfordringer vi må støde på.

Hvordan deltager jeg?

Hvis du ønsker at vide om der er en LEV LIVET gruppe i nærheden af dig, kan du under fanen Kontakt se, om der er en lokal koordinator fra din kommune. Ellers kan du kontakte René Buch Nielsen, DEFACTUM, Region Midtjylland, på mail rennie@rm.dk eller tlf: 2046 3242.

Hvis du vil være tovholder for din egen gruppe, kan du se under fanen Til værter, hvor du kan læse mere om, hvad det indebærer.