På denne side offentliggøres løbende pressemeddelelser om gebyrprojektet udsendt af Region Midtjylland og samarbejdspartnere:
 
14-09-2017
Gebyret fik ikke flere patienter til at møde op
Et gebyr på 250 kr. havde ingen effekt på antallet af udeblivelser, men patienterne fandt ideen god – om end med forbehold. Det viser den afsluttende sammenfatning af forskningsprojektet fra DEFACTUM og VIVE, der er gennemført for Danske Regioner og Sundheds- og Ældreministeriet.
Læs pressemeddelelsen her og find sammenfatningen her

11-10-2016 
Hospitalerne ventede oftere forgæves på unge og mænd
Forvent ikke, at yngre personer og mænd husker en aftale flere måneder. Sådan kunne et godt råd lyde til hospitaler, der vil undgå at vente forgæves på patienter.
30-06-2016
Patienter: Gebyr kan være ok, hvis man misser en aftale

Hvis man bliver væk fra sin aftale på hospitalet uden at melde afbud, kan det være ok, hvis man får et gebyr. Det svarer 44 patienter, der er blevet spurgt i seks fokusgruppeinterviews.
Læs mere i pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

24-06-2016
Får sms eller gebyr flere til at huske hospitalsaftaler?
KORA har kigget på de internationale erfaringer med tiltag, der skal få patienter til at møde op til flere hospitalsaftaler. Undersøgelserne viser, at påmindelser har en god effekt, og at gebyr tilsyneladende ikke har effekt.
Læs mere i pressemeddelelse fra KORA og rapporten "Reduktion af udeblivelser". 

02-03-2016
Halvvejs med gebyr til patienter
Hårde tal og bløde fakta kendetegner halvvejsstatus på nationalt projekt om gebyr til patienter, der udebliver.
Læs mere i statusrapport og nyhed fra Region Midtjylland. 

10-11-2015
Gebyrforsøg: Glemmer du, så husker hospitalet
Hver gang en patient, af den ene eller anden grund, bliver væk fra en aftale på hospitalet, spilder personalet kostbar arbejdstid. Forsøg på Regionshospitalet Silkeborg skal vise, om en kontant påmindelse kan hjælpe på patienternes hukommelse. 
Læs pressemeddelelse fra Region Midtjylland. 

12-01-2015
Forsøg skal afklare effekt af gebyr til patienter
Udeblivelser er et væsentligt problem på hospitalerne. Men ville det hjælpe at pålægge patienterne et gebyr? Det skal et nationalt forskningsprojekt forsøge at afklare.
Læs pressemeddelelse fra Region Midtjylland.