I Region Midtjyllands BI-portal kan man finde information om alt fra sygefravær til behandlingskvalitet, som kan bruges til eksempelvis at konstruere seriediagrammer. Her kan man danne sig et overblik over Region Midtjyllands store datamængde, trække data ud fra ønskede kriterier og anvende dem i forbedringsarbejdet. BI-kontoret indsamler data på tværs af alle regionens forretningsområder og deres hovedopgaver er bl.a. (Region Midtjylland);

  • at sikre et fælles og validt datavarehus for alle Region Midtjyllands forretningsområder
  • at initiere og sikre brugerstyret BI-arbejde
  • at understøtte brugernes behov for datainformation på alle niveauer
  • at sikre et tilstrækkeligt og validt datainformationsgrundlag for at kunne drive, lede og udvikle forretningsområdet
  • at sikre rette datainformation for at kunne forfølge og opnå koncernens fælles mål
  • at sikre, at brugerne er en integreret og afgørende partner i BI-arbejdet

På Infosiden for den nye version af BI-portalen kan man finde mere information om BI-kontorets arbejde med BI-portalen, herunder implementering og undervisningstilbud. Se og hør en fem minutters video-introduktion.

BI står for Business Intelligence og er et udtryk, der anvendes om et bredt spektrum af softwareløsninger, som udtrækker data, indsætter dem i en ny database og formaterer dem, så de er nemmere at anvende til statistisk og rapportering. Pr. 15. februar 2016 fik Region Midtjyllands BI-portal et nyt design for at gøre brugergrænsefladen mere intuitiv og brugervenlig samt gøre rapporterne hurtigere.

Referencer