Ph.d.-studerende Charlotte Maria Jensen har netop modtaget 1,6 mio. kr. fra Rådet for Offerfonden til at styrke rehabiliteringsindsatsen til ulykkesramte, så de får en bedre livssituation.

Billede af en mands ben, der er bundet ind.

Forskningsprojektet skal gavne de ca. 3.300 ulykkesramte, der årligt kommer alvorligt til skade i trafikken. Foto: DEFACTUM. 

I Danmark kommer ca. 3.300 personer årligt alvorligt til skade i trafikken, og det medfører ofte store omvæltninger for både den ramte og de pårørende. Dette er afsættet for Charlotte Maria Jensens ph.d.-projekt, som undersøger, hvordan man i klinisk praksis arbejder med patientcentreret målsætning til mennesker, der gennemgår et ambulant tværfagligt rehabiliteringsforløb.

I hendes feltarbejde skal hun blandt andet indsamle viden fra UlykkesPatientForeningens specialhospital for polio- og ulykkespatienter på MarselisborgCentret.

Fokus er på samspillets betydning mellem patient, pårørende og sundhedsprofessionelle inden for ambulante, tværfaglige rehabiliteringsforløb. Resultaterne skal gavne ulykkespatienter, og håbet er efterfølgende, at resultaterne kan gavne andre sundhedsaktører, der også arbejder med patientcentreret målsætning i tværfaglige rehabiliteringsforløb.