Foto Søren Sander

09-03-2016: Patienter bliver nu ansat på baggrund af deres patientkompetencer hos DEFACTUM, som indtil for ganske nyligt gik under navnet CFK, og som blandt andet involverer patienterne i sundhedsvæsenet i Region Midtjylland.

- Vi skal blive meget bedre til at samarbejde med patienter og brugere. Vi kan især blive bedre til at bruge patienternes personlige erfaringer, fortæller faglig leder Rene Buch Nielsen, DEFACTUM i Region Midtjylland, og fortsætter:

- Vi søger tre brugerkonsulenter, der med deres patientperspektiv kan hjælpe Region Midtjylland med, hvordan pleje og patientbehandling bliver på patienternes præmisser.

Brugerkonsulenterne kommer til at arbejde aktivt med at udvikle og evaluere sundhedsfaglige projekter, hvor fokus vil være på at styrke samarbejdet mellem patienter, brugere og sundhedspersonalet. En ansættelse hos DEFACTUM skal derfor gøre mødet mellem patient og regionens sundhedssystem bedst muligt.

- DEFACTUM ansætter både patienter med gode og dårlige oplevelser, og ulig de fleste andre jobtyper sker ansættelsen ikke på baggrund af erhvervserfaring og patienternes uddannelsesmæssige baggrund. Vi tager i stedet udgangspunkt i patienternes kendskab til sundhedsvæsenet og deres erfaring som gæst på sygehusenes gange, fortæller Rene Buch Nielsen.

Stillingen omfatter en lønnet arbejdsuge på 7,4 timer hos DEFACTUM, der, som et tværgående forsknings- og videnscenter, arbejder med kvalitetsudvikling på sundhedsområdet. Men for interesserede er det ved at være sidste chance, da ansøgningfristen er nu på fredag:

- Vi er allerede i dialog med flere patienter, men jeg håber, at vi finder tre brugerkonsulenter, der kan skærpe os, så patienternes oplevelse af mødet med sundhedssystemet bliver bedre.

Stillingen er tidsbegrænset og løber fra 1. april og året ud. Arbejdstiden er fleksibel og er geografisk placeret i Aarhus N.